22.2.08

Auto's passen

Ik ben vandaag naar de AutoRai geweest...maar dan in Toronto...Auto Show dus. Erg vergelijkbaar met Amsterdam...net zo groot...net zo veel auto's en kinderen. Nou ben ik op donderdagochtend gegaan dus viel het nog mee met de drukte.

Eén van de dingen die me opviel was dat bij Mercedes alle auto's open waren. Dit in tegenstelling tot de Rai....waar je op je blote knieen moet gaan zitten om in zo'n auto te mogen plaats nemen. Hier niet....dus....heb ik lekker in een S550, SL550 en een CL63 AMG gezeten. Daarna even staan praten met een meneer van Mercedes, ik wilde graag weten vanwaar deze prettige omstandigheid. Blijkbaar heeft men op hoofdkantoor besloten dat ze een andere koers willen varen en toegankelijker willen zijn. Ben ik helemaal voor.

Stel je voor....het is druk daar...veel lawaai en stress....je neemt plaats op de riante leren stoel van een S550, sluit de deur en........niets. Totale stilte....een oase van rust. Alleen daarvoor zou ik die auto willen kopen. Stel je voor...je komt kantoor uitlopen....totaal vermoeid van je stressvolle werk...je stapt in de auto....rust. Geen zorgen meer...de file maakt je ook niet meer uit....het zorgt er alleen maar voor dat je langer van dit geweldige moment kunt genieten. En laten we eerlijk zijn...het is waarschijnlijk ook prettiger dan je situatie thuis....dus....rustig blijven zitten. Wat een vreugde. Als er ook nog een chauffeur bijgeleverd zou worden dan zou je altijd in je auto kunnen werken.
Stel je voor...niet meer tegen die chagrijnige koppen van je collega's aan hoeven kijken...geen debiteuren crediteuren grapjes meer. Nee...alleen nog met ze praten wanneer jij dat wilt...per telefoon...of msn. Intussen zit je rustig en zonder enige afleiding in je oase je werk te doen. Je productiviteit schiet omhoog en je stress omlaag. Ziekteverzuim bestaat niet meer. Daarnaast heb je door de geringe stress ook nog een veel prettiger gezinsleven. Samenvattend, productiviteit gaat omhoog....de maatschappij gaat harder en beter werken....het fileprobleem is geen probleem meer...de economie zal groeien en de basis van alles, het gezinsleven, zal bloeien als nooit te voren. Lijkt me een geweldige basis voor een verkiezingscampagne van Balkenende. Kortom...de slogan luidt: "Iedereen een Mercedes S550!"


Groot verschil met Amsterdam is de hoeveelheid Amerikaanse auto's. Ze hebben hier een groot aandeel. Veel van die auto's worden zelfs in Canada gemaakt. Ik weet het één en ander van de kwaliteit van die auto's doordat ik bij mn bezoekjes aan Canada altijd een Amerikaan huurde. Maar...dit is een ander verhaal....hier staan ze allemaal onder één dak. Conclusie....wat een droevenis. Heb je net in een Audi gezeten...ga je daarna in een auto van GM zitten....ohohoh...pijnlijk. Het zit zo slecht in elkaar en de gebruikte materialen zijn zo goedkoop. Het viel me op dat ik in al die auto's met mn nagel tegen dat nephout aan het tikken was om te horen hoe goedkoop dat plastic was. Daarnaast deed ik de deur ook steeds zachtjes dicht omdat je anders bang bent dat er iets kapot gaat. Het is eigenlijk wel logisch. Amerikanen willen bling bling auto's...moet er allemaal stoer uitzien....maar mag niks kosten. Tja...dan wordt het dus plastic. Maken ze dan niets leuks? Jawel(klik op foto voor vegroting):


Dodge Challenger...net nieuw...superrrr


Dodge Viper SRT


Ford Mustang Shelby


Ford F-150

Die Ford is een bakbeest en best verkochte 'auto' ter wereld. Zo zijn er vele monsters. Het verschil met deze is dat Ford het nog lukt om een beetje een fatsoenlijk interieur in elkaar te schroeven.
Wat wel apart is, is Lincoln. Staat in de markt als luxe merk....maar is van Ford. Ik ging in een pick-up van Lincoln zitten en die was precies hetzelfde als die F-150. Ok...er zitten andere wielen onder...en het nephout is net effe wat donkerder...maar...de knopjes...de versnellingspook...alles is hetzelfde...alleen een stuk duurder. Geweldig, wat een truc!

Aangezien ik binnenkort een lease auto nodig heb (als makelaar kan je niet zonder), heb ik maar eens wat gegadigden op een rijtje gezet om te kijken welke ik wil hebben:


Mercedes SLR
Nee: Is te klein...heeft bovendien maar 2 deuren, stel dat ik klanten moet vervoerenMercedes SL550
Nee: Al heel lang een droomauto van me...maar ja...die 2 deuren...dus toch maar nietLamborghini Gallardo
Nee: De verzekeringspremie is veel te hoogBentley GT
Nee: Beckham heeft er éénPorsche Cayenne GTS
Ja!Audi Q7
Ja!RR Phantom Convertible
Nee: Moet je veel te vaak poetsenLamborghini Countach
Nee: is niet meer te leasen....anders natuurlijk JA!Audi A5
Ja!Infiniti FX45
Ja!


Dus...4 keer een JA! De Audi A5 vind ik een geweldig auto, maar heeft slechts 2 deuren en valt af. De Cayenne mocht ik niet in zitten, valt af. De Infiniti en Audi Q7 zijn vrijwel gelijkwaardig. Het interieur van de Q7 zit beter in elkaar, vandaar dat ik voor deze ga. Daarnaast rijdt Gordon Ramsay ook in een Q7. Deze laatste motivatie past goed bij de andere motivaties.


Ik heb ook nog even serieus gekeken naar een eventuele eerste auto. Ik liep twee modellen van Pontiac tegen het lijf die ik op mijn lijstje heb staan als eerste auto's. Ik neem aan dat iedereen begrijpt dat ik in een kleiner en goedkoper segment aan het kijken ben dan het bovenstaande. Anyhow...ik ben even auto's gaan passen. Dit deed ik vroeger met mijn vader en mijn broer samen. Als mijn vader een nieuwe leaseauto nodig had dan liepen we de dealer binnen met de mededeling dat we auto's kwamen passen. De reactie die we dan kregen was er één alsof we van een andere planeet kwamen. Toch was het best logisch...als je alle drie 2 meter bent.
Dat deed ik nu ook met een Pontiac G5 en G6. Helaas...ik zat met mn hoofd strak tegen het plafond aan. Die kan ik van mn lijstje schrappen. Misschien toch maar zo'n Q7 leasen. Zit tenslotte genoeg ruimte in om in te gaan wonen.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hahahaha!
Alle mannen blijven jongetjes!
Geweldig stukje!

Yet

Anoniem zei

Das wel een goeie..auto passen. Niet zo'n hele rare term eigenlijk, ook voor de kortere mens onder ons;))
Normaal ben ik meer van het praktische als het om auto's gaat maar zoals jij het beschrijft krijg ik bijna zin om ook naar zo'n autoshow te gaan, hahaha
dikkek kus voor jou van je nichtje
(of zoals je pa zou zeggen je "wichtje")

Anoniem zei

leuk hoor al die auto's nou ben ik niet zo'n auto freak maar goed het zag er leuk uit. Je hebt trouwens zelf een niet verkeerde uitgekozen. altijd leuk natuurlijk.

groetjes je nichtje jolanda

Anoniem zei

Juist, dit is smullen natuurlijk voor de echte autoliefhebber..helemaal goed!!
Mijn complimenten trouwens voor je grondige en objectieve afwegingen. Kortom, laat die Q7 maar komen!

Peter

Anoniem zei

mmmm... difficult difficult...
I looove the Audi (both of them actually) but for the Canadian lifestyle.. I think maybe something with a bit more presence.. I'd go for the Infinity..
But whichever of the three would be a perfect choice!
Bet you enjoyed yourself like you hadn't in a looong time :-)
Kiss
Em