10.3.10

Hockey gekken!

Het is hetzelfde als het wk of ek voetbal. Mensen worden helemaal gek als er een groot ijshockey toernooi is.

Zo waren er nu de olympische spelen.
Ik heb me nog niet echt heel erg kunnen interesseren voor deze sport....maar met de olympische spelen werd het ineens anders. Wat en sfeertje!!!!

Een collega vierde zijn verjaardag in de bar van Wayne Gretzky. Deze meneer wordt gezien als de beste hockey speler ooit......en is natuurlijk Canadees. Canada speelde die avond tegen Rusland. Voor het toernooi werden deze twee teams gezien als de grote favorieten. Nou....dat werd een beetje anders. Canada veegde de vloer aan met de Russen. Tja....dan wordt het sfeertje natuurlijk nog wat beter!! We waren zelfs nog even op tv aangezien er een camera in die bar staat.....op het moment dat er dan een doelpunt is laten ze op nationale tv even zien hoe gek de mensen in de bar zijn!

Eind goed al goed.....'we' hebben goud gewonnen. Ook de halve en finale heb ik in een bar bekeken.....erg leuk. Na het winnen van het goud stond de stad op z'n kop. Grote straten werden allemaal afgesloten omdat er overal mensen met vlaggen liepen.
Voor het eerst dat ik de Canadees zo gek zie. Leuk om mee te maken!!

Hier is een video van de reactie na de winst op de Russen.

1 opmerking:

Mathilda zei

Ook wij kijken nauwelijks hockey, maar zijn begonnen met Amerika-Canada in de groepsfase (waar Canada dik verloor) en daarna de laatste kwalificatiewedstrijden.

En blijkbaar zijn de Canadezen zelf verbaasd over deze uitingen van saamhorigheid. Overal vlaggen en rode kleding. Wij zijn wat dat betreft wel wat verwend met onze oranje gekte tijdens diverse sportevenementen.

Mathilda