11.5.07

De eerste stappen naar een nieuw avontuur

Zo is het gekomen.....

Na mijn weekje vakantie in Toronto in april heb ik besloten om de stap te gaan maken.
Ben samen met mn beste vriend daar geweest. We hebben veel ondernomen, maar ik heb ook de tijd gehad om sfeer te proeven en goed na te denken.
Een van de belangrijkste dingen was een ontmoeting met Ingrid. Zij is een makelaar die ik al eerder ontmoet heb. Ze heeft Nederlandse roots en ik ken haar via een kennis van mn moeder. Ik heb met haar al eens eerder gesproken over het werk als makelaar in Canada, dat klonk allemaal erg goed. Nu ik weer met haar sprak gaf ze al vrij snel aan dat ze op zoek is naar een assistent. De hint was vrij duidelijk. Ze wilde weten of ik hier interesse in had en op welke termijn ik naar Canada wilde komen. Daarnaast gaf ze me aan een soort van mentor te willen zijn om mij te begeleiden in mijn nieuwe toekomstige job als makelaar. Hiervoor zou ik wel eerst moeten studeren natuurlijk. Dit klonk too good to be true, na veel tegenslagen leek dit te positief. Maar ja, het was wel waar.
De interesse in makelaardij heb ik al een tijdje, maar in NL moet je behoorlijk lang studeren om dit te kunnen doen. In CA kun je als je hard aan de studie gaat met een maand of 6 je license hebben. Daarna gaat het echte leren pas beginnen natuurlijk, maar met een ervaren begeleidster is dat een stuk minder eng! :)
Daarnaast heb ik de laatste tijd het gevoel gekregen dat ik opnieuw moet beginnen. Alleen leek het me niet logisch om dat nieuwe begin in NL te maken. Die 2 gedachten komen nu samen in het bovenstaande plan.
In juli ga ik de overstap maken. Dat is al heel snel en ik moet dus nog erg veel doen in een korte tijd. Heel veel dingen opzeggen, contact zoeken met bank, belastingdienst...etc. Daarnaast ben ik op het moment bezig met het zoeken van een verhuizer die een paar doosjes wil verschepen naar Toronto tegen een redelijk tarief, dat is vrij lastig. Spullen verkopen is ook een belangrijke activiteit. Ik kan natuurlijk niet zo veel meenemen en daarnaast heb ik het geld ook hard nodig. Er staat al wat op marktplaats, maar ik zal ook een lijst laten rondgaan onder fam en vrienden om te zien of iemand nog ergens interesse in heeft.
Afscheid nemen van een aantal mensen zal heel moeilijk zijn....maar zover is het gelukkig nog niet..........

1 opmerking:

Delete zei

Dit is een site met een mooie layout! Ik las dat je er ook foto's op kunt publiceren. Volgens mij is het een prima tool om "de achterblijvers" op de hoogte te houden van al je successen.

PS: wel cool zo'n domain naam (toch?)