24.6.07

Verhuizing klaar

De verhuizing is geregeld...tenminste...ik heb de datum dat de spullen opgehaald worden, 10 juli.
Nog wel het een en ander in te pakken natuurlijk! De dozen (10 stuks) worden bij mij thuis opgehaald, vervolgens gaan ze naar Schiphol om gewogen en verpakt te worden waarna ze richting haven Rotterdam gaan. Begin augustus moet de boot in Toronto aankomen en begint het spelletje met de douane aldaar. Dat moet ik helaas zelf regelen (low budget verhuizingkje) dus ik hoop dat dit soepel gaat.
Ik heb namelijk vorig jaar toen ik samen met Emma ons visum in een vaste status omzette al een lijst bij de douane in moeten leveren met daarop de "goods to follow". Die stempelen ze dan, geven er een geldwaarde aan en dat mag je dan zonder invoerrechten het land binnen brengen. Nu ik alleen ga klopt die lijst natuurlijk niet meer. Hopelijk is het geen probleem aangezien ik veel minder meeneem dan wat op die lijst staat.
Ben ook voor de eerste drie maanden ziekenfonds verzekerd via een Nederlandse verzekeraar. Die heeft een speciale verzekering voor mensen die naar het buitenland gaan. In Canada bestaat gewoon een soort ziekenfonds, maar in Ontario is een wachttijd van 3 maanden voor nieuwkomers. Om niet onverzekerd rond te lopen heb ik het op deze manier geregeld.
Post laat ik vanaf de 10e doorsturen naar Arnhem, voor de gevalletjes die ik vergeten ben.
Ik heb de RDW een mail gestuurd voor mn bewijsje...kijken of het ze nu wel lukt.
Belastingdienst heb ook nog maar eens gebeld, ik geloof gewoon niet dat het allemaal "vanzelf" goed komt zoals zij beweren. Maar ook deze keer werd me verteld dat op het moment dat ik me bij de gemeente uitschrijf automatisch alles bij de bd omgezet wordt. Het enige wat ik dan nog voor mn kiezen krijg is een M-biljet voor het NL inkomen van de afgelopen periode. Tja, ik heb er een hard hoofd in...of ben ik nu te negatief?!
Nog 1 weekje werk en dan zal het pas echt gaan kriebelen....

Tot snel....

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Ivar, reken maar dat de belastingdienst je weet te vinden in Canada hoor! Dat M formulier kregen wij idd vanzelf in de bus.!

Ach, leuker kunnen ze het niet maken ..

Doe de hartelijke groeten aan Ingrid!

Mathilda