14.3.08

Schrijven als een raket

Zo....nu eerst een Bavaria.
Het zit er op...de studie is voorbij....tenminste....dat hoop ik.
Vandaag mijn derde en laatste examen gedaan voor het makelaar papiertje. Ik had erg lage verwachtingen en was behoorlijk gespannen. Om de één of andere reden wilde er niets aan kennis in mijn hoofd blijven hangen, echt super frustrerend. Toen ik het examen voor me had ging er een soort van energiegolf door mn lichaam....ik ging als een raket aan het schrijven. Ik had alle opgaven net binnen de drie uur af. Het viel mede door de lage verwachtingen mee. Ik schat het 50/50 in...weet niet of ik het gehaald heb.

Het is wel een opluchting om de klas uit te zijn, het was behoorlijk heftig....lange dagen en avonden met alleen maar studie. Wat het nog wat heftiger maakte was dat de moeder van een klasgenoot te horen kreeg dat ze terminale kanker heeft. De klasgenoot kwam vervolgens naar mij voor advies omdat ze wist van mijn vader. Maar ja...da's pas 2 jaar geleden...en dus best nog moeilijk voor mij. Dat zette mn hoofd wel een beetje op z'n kop. Daarnaast heeft ook de geweldige lerares terminaal kanker. Tja, het kan niet op. Wat een geweldig mens is dat...zij geniet echt van het beetje leven wat ze nog heeft. Daarnaast een goede lerares die saaie stof echt leuk kan maken. Ik heb samen met een klein groepje anderen iets voor haar gekocht, met een kaart er bij. Vond ze erg leuk...beetje emotioneel.

We zijn na afloop van het examen naar een kroeg gegaan met een man of 12. Was leuk...zelfs de lerares kwam nog even kijken. Ze bekende dat ze zo veel lol met onze groep heeft gehad....wat in tijden niet meer voorgekomen was. Toen ze wegging drukte ze iedereen op het hart om haar te mailen met de resultaten, hier was ze oprecht in geinteresseerd. Ik heb haar een dikke knuffel gegeven en verteld dat ik haar een geweldig mens en inspiratie vind. Soms moet je je emotie laten spreken....

Nu is het wachten op het examenresultaat....en kijken hoe het met de jobs zit. Morgen ga ik David bellen...kijken of ik nog naar kantoor moet komen. Misschien hebben ze geen werk meer voor me. Ik heb ook bericht gekregen van het ondertitel baantje....mijn test is nog niet nagekeken....of ik nog even geduld wil hebben. Tja...het is niet anders.

Zo ga ik van dip naar hoogtepunt...naar dip...naar hoogtepunt....maar voorlopig zit ik wel in Canada.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo ga ik van dip naar hoogtepunt...naar dip...naar hoogtepunt....maar voorlopig zit ik wel in Canada..........

Precies, dippen en hoogtepunten zou ik veel liever in Canada dan in Nederland hebben ;-)

Ondertussen.......... duimen we voor een goede uitslag van je examen.

Anoniem zei

ik duim voor je voor een goede uitslag van je examen. Succes!!!!

Jolanda