22.9.08

Kat uit de boom kijken

Nederland is in sommige dingen toch beter dan Canada. Denk bijvoorbeeld eens aan verkeerslichten. Menig Nederlander zeurt een eind in de rondte over die dingen. Nou...ik nodig iedereen uit om eens hier door de stad te gaan rijden. Sensoren zijn minder vaak in gebruik en de logica achter de afstelling is ver te zoeken.
Meestal rijd je net bij een licht weg, zie je de volgende op rood springen. Zo rij je van stoplicht naar stoplicht. Nou begrijp ik wel....dat is onnozel geklaag...en eigenlijk doet het me ook niet zo veel.

Nog zo'n eentje...nieuwszenders. Daar word ik wel echt gestoord van. Ik ben iemand die graag in de ochtend geinformeerd word over het nieuws in de wereld. Da's vrij lastig in Canada. Aan nieuwszenders geen gebrek....maar aan nieuws wel....zo lijkt het. Dat er ergens in de wereld een enorme ramp is geweest, is minder belangrijk dan een kat die door de lokale brandweer uit een boom is gered. Daarnaast is er de enorme hoeveelheid reclame. Zappen naar andere nieuwszenders, ik kijk naar 5 verschillende, heeft vaak weinig nut aangezien de kans groot is dat je daar ook in de reclame terecht komt. Kort en bondig nieuws kennen ze ook niet....ze gaan liever een half uur over één onderwerp babbelen. Is niet helemaal mijn stijl...ik wil veel nieuws in een korte tijd.

De politiek is al bijna net zo treurig als Balkenende en co. Veel woorden en weinig daden....onderzoek na onderzoek en niks verbeteren. Er zijn hier nu verkiezingen. Het enige leuke daaraan, aangezien ik niet mag stemmen, zijn de spotjes op tv. Lekker elkaar in de zeik zetten of spotjes maken waarin mensen goede dingen over je zeggen....alleen doen ze dit alsof ze het van een papiertje aan het oplezen zijn. Erg lachwekkend allemaal.

Maar.......
Ik las op internet een stukje over de Marokkaanse geheime dienst die mensen in NL onder druk zet om te spioneren. Eén of andere politicus meldde dat ze in 2004 al een onderzoek hadden gedaan en dat er sindsdien niets is verbeterd. Daarnaast vond hij dat de Marokkaanse ambasadeur publiekelijk aangesproken moest worden. YES! Dat helpt....gelijk alles opgelost. Gewoon lekker met het vingertje wijzen. Dit is weer een mooi voorbeeld wat ik kan gebruiken als ik hier de Nederlandse politiek moet beschrijven.

Vervolgens las ik een artikel over een steekpartij. Toen het ambulance personeel aankwam om de jongen zijn leven te redden, vertelde zijn broer aan het ambulance personeel dat als hij dood zou gaan...zij ook dood zouden gaan.
Prachtig hoe de jongen daarna op zijn uitspraken aangesproken werd....en zijn intelligente reactie "nee, ik begrijp niet waarom je je door zo'n uitspraak bedreigd zou voelen". http://www.nu.nl/news/1731884/10/rss/Bedreiger_ambulancepersoneel_biedt_excuses_aan.html#Na even verder zoeken op Youtube kwam ik het volgende hoogstaande filmpje tegen:
http://ca.youtube.com/watch?v=RyUfJOAPyEE&feature=related


Tja....met andere woorden.....ik kan zeuren over Canada....maar ik ben blij dat ik hier zit...mede dankzij bovenstaande video's. Ik weet daardoor zelfs al niet eens meer waar ik over aan het zeuren was. Zei ik dat NL beter was?

2 opmerkingen:

USA2007 zei

Ik kom hetzelfde tegen in de VS. Lokaal nieuws wordt breed uitgemeten, wereld nieuws is ver te zoeken. Gelukkig is er dan internet.

Die berichten uit Nederland zijn inderdaad bedroevend. Het is toch belachelijk als je als ambulance personeel je werk niet eens meer uit kan voeren omdat je bedreigd wordt.

Leuk idee trouwens die video blogs.

Sue in Orlando, FL, USA

Anoniem zei

Tja....what can I say......we zitten er nog "middenin". Het is inderdaad te gek voor woorden, zot, onbegrijpelijk dat deze dingen gebeuren. Het plan is nu om scholieren in A'dam les te geven in wat het personeel van een politie/brandweer/ambulance doet. Begrip kweken, ofzo.....

En wat ik daar dan weer van moet zeggen......het wordt me soms zwaar te moede hier.

Ach, Ivar.....godzijdank hoor jij maar het topje van de NL-se ijsberg via het internet. Ik hoor hier de meest achterlijke verhalen van vriendinnen met tieners....ik zou wel's blij zijn met onnozel nieuws...kennis maakt niet altijd gelukkig :(

Yet