27.3.10

Parkeer ellende

De parkeerwacht is nooit mijn vriend geweest. Vooral in Rotterdam had ik een vertroebelde relatie met deze heren en dames.

Ook in Toronto zijn er een boel mensen dit 'vak' aan het uitoefenen om zodoende de gemeente wat meer spaargeld te kunnen bezorgen. Zelfs 's nachts staan ze bonnen uit te schrijven....ook op rustige straten buiten de drukte. Geweldig!

Nu is het zo dat ik ook hier geen goede vriend ben van de parkeerwacht...of eigenlijk wel....het is maar hoe je het bekijkt...aangezien ik er mede voor zorg dat de beste man zijn quota kan halen.

Het parkeerbeleid in Toronto is op z'n zachtst gezegd nogal onduidelijk. Dus borden staan vreemd....bepaalde tijd van het jaar mag je aan de ene kant van de straat parkeren....en andere maanden aan de overkant. Heel fijn allemaal.
Als ik een duidelijke fout heb gemaakt dan betaal ik ook gewoon direct.

Vorig jaar februari besloot ik het niet eens te zijn met een bon die ik gekregen had. Het was te waanzinnig voor woorden. Ik had m'n auto in een straat laten staan waar je 's nachts niet mag parkeren. Stom van mij....daar kreeg ik een bon voor. Prima...die heb ik betaald. Vervolgens is er een uurtje na de eerste parkeerwacht een tweede langs gekomen. Die vond dat er nog wel een bonnetje bij kon omdat ik te ver van de stoeprand af stond! $15.
WAANZINNIG!!!!

Toen ik de avond ervoor parkeerde lag er een enorme laag ijs naast de stoeprand. Daar kon ik onmogelijk op parkeren. Helaas was dit ijs aan het smelten.....en tegen de ochtend was het zo klein geworden dat je er wel op had kunnen parkeren. Genoeg reden voor de parkeerwacht om mij een bon te geven. Tja....dat is echt een gevalletje staatkas vullen.

Ik ben in beroep gegaan....en heb nu na ruim een jaar bericht.....ik mag voor de rechter verschijnen. Joepie!! En dat voor $15. Ik heb geen bewijs...dus ik zal ongetwijfeld verliezen....maar heb ik dat ook weer meegemaakt. Bovendien kost het ze iig meer dan $15 om deze zaak te behandelen....dus dat is een meevaller.

In mei ben ik aan de beurt. Wordt vervolgd! :-)

3 opmerkingen:

Mathilda Looman zei

En als de diender in kwestie niet naar de rechtszaal komt, vervalt je bon in zijn geheel.

Succes!
Mathilda

Ivar zei

Ja....dat zou idd helemaal mooi zijn!

Jacqueline zei

Geweldig verhaal. Ik heb ook zoiets hier bij de universiteit gehad. Ik wist dat ik niet mocht parkeren waar ik dat deed, maar er stonden geen borden en ergens anders wel. Ik had al wel zo'n gevoel dus heb ik Iris met haar cell foto's laten maken. Ik kreeg een bon, ben in beroep gegaan en, kwijtgescholden. En nu, nu staan de borden er wel!! Lachen :)