10.10.09

Venetie...de laatste halte

Het is de laatste dag in Venetie en het regent al bijna de hele dag. Zeiknat was ik....
Beetje jammer van zo'n laatste dag.

Venetie is geweldig, het is net alsof je op een andere planeet bent. De tijd staat stil in de stad. Nieuwe gebouwen zijn er niet, alles wordt constant gerestaureerd. Verder zijn er natuurlijk geen auto's, alles gaat per boot. Zo heb je de taxi bootjes, de bus boot, de ambulance boot etc. Het gebrek aan auto's geeft een enorm gevoel van rust....heerlijk....ondanks alle toeriste.

Alles is klein en compact. De stad bestaat eigenlijk uit 180 eilandjes met allemaal smalle straatjes en bruggetjes. Veel wijnkroegjes en restauranten. De service valt vrijwel overal tegen en is daarmee typisch voor een (Europese) toeristenstad naar mijn mening.
Gisteravond hebben we op straat, voor een kroeg, wijntjes staan drinken. Was erg leuk....zeker gezien het feit dat dit in Canada uit den boze is. Alcohol op straat is verboden. In Italie is dat gelukkig wel anders.

Morgen met een bus boot naar het vliegveld....ben benieuwd. En dan begint het normale leven weer. Helaas!!! :(((We waren even in San Vincenzo....lekker op het strand.


Colosseum in Rome

Geen opmerkingen: