7.10.09

Viva Italia

Even een berichtje vanuit Italie.
Eerste week bijna helemaal doorgebracht in Rome. Dat is net alsof je in een museum aan het wandelen bent. Overal kom je de meest prachtige gebouwen en ruines tegen. De stad is heel druk, veel lawaai....veel verkeer en veel opgefokte mensen. Helaas is de mentaliteit niet om van naar huis te schrijven.

Het colosseum was de eerste stop. Geweldig! Ik voel me om de één of andere reden aangetrokken tot dit gebouw. Eerst waren we er in de avond, konden we niet naar binnen. Maar als ik naar binnen keek voelde het als een magneet...ik moest daar om een bepaalde reden naar binnen. Volgende dag gelijk gegaan. Halve dag in dat gebouw rond lopen dolen. Wat een gevoel.....veel energie op die plek.

Onvoorstelbaar hoe ze het voor elkaar hebben gekregen om zo'n enorm gebouw te kunnen maken....en dat er toch relatief nog veel van over is na zo veel jaren. Dat geldt voor veel Romeinse ruines, het geeft vaak een gevoel van ongeloof.

Vaticaan was indrukwekkend. Wat een bouwwerk...moet je echt gezien hebben.
Het gaf me een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het prachtig en dwingt het respect af doordat het zo indrukwekkend is. Maar ja.....wat is er allemaal voor nodig geweest om dat voor elkaar te krijgen? Hoever hebben vele vele mensen moeten gaan om er voor te zorgen dat de kerk dit allemaal heeft kunnen verwezenlijken??!! Nare smaak in m'n mond.

Het eten in de stad viel wat tegen, behalve één pizzeria die fantastisch was. Daarnaast is het ijs fenomenaal. Ik heb tot nu toe slechts 2 dagen geen ijsje gehad. :)

Ik was aan de ene kant blij om weg te gaan zodat ik bijvoorbeeld niet meer naar al die constante claxons hoefde te luisteren (hotel was nogal lawaaierig). Aan de andere kant een vervelend gevoel en een gevoel van gemis om al die prachtige Romeinse gebouwen achter me te laten. Al met al een geweldige ervaring om in Rome te zijn. Ik zou zeker terug gaan.

Toen met een huurauto langs de westkust gaan rijden, richting San Vincenzo. Mooi!!! Erg leuk plaatsje direct aan de zee. We zaten daar in een villa hotel met prive strand. Heel vervelend!! :) We kwamen er laat in de middag aan, maar nog net op tijd om even de zee in te gaan. Heerlijk!! We keken er naar uit om de volgende dag langer op het strand te kunnen zijn.

Helaas!! De volgende dag slecht weer. Dat was de eerste keer aangezien we verder alleen maar 27 graden gehad hebben. Beetje een domper. Maar ja....toen maar even naar Pisa gereden voor de toren. Was geinig om te zien....niets meer en niets minder. Bij terugkomst was het weer een stuk beter en hebben we nog even op het strand kunnen zitten. Lekkerrr.

Volgende dag Florence. Prachtige stad.....heel anders dan Rome. Veel meer gesloten straten....en een andere mentaliteit. Het is minder hectisch en mensen zijn vriendelijker. Prachtige smalle straatjes en gebouwen. De kathedraal is werkelijk geweldig....en het beeld David is indrukwekkend.

We zijn naar een bar geweest waar ze het beste rum menu hebben wat ik ooit gezien heb. De eigenaar is Argentijn....erg leuke kerel. Verstond weinig Engels....dus was wat lastig. Maar ja....als je het over het wk voetbal hebt dan snappen we elkaar natuurlijk best. We waren het er snel over eens dat je met zo'n selectie (Argentinie) slapend door de kwalificatie heen moet wandelen. Hij was duidelijk "It's because of Maradona". Ik was blij dat hij het zei....ik was wat voorzichtig om kritiek te leveren op zijne voetbal heiligheid.

Ik heb nog een prachtig Havana Club glas van hem proberen los te weken, maar dat lukte niet. In plaats daarvan heb ik een Finlandia vodka glas van hem gekregen. Nou ja. :)

Morgenochtend vroeg in de richting van Venetie. We gaan eerst stoppen en overnachten in een strand plaatsje op een uur rijden van Venetie. Dat hebben we net besloten. Is denk ik wel leuk en iig relaxed. Het weer is waarschijnlijk niet geweldig....maar ja...so be it.

Daarna 2 dagen Venetie en dan naar huis.

Dit is in vogelvlucht, we hebben meer dingen gedaan en gezien. Veel wijntjes gedronken en lekker eten gehad. Italie is een prachtig land. Kom er graag nog eens.
Al was het alleen maar om mijn rumcollectie uit te breiden. Want oh oh wat hebben ze hier veel heerlijke rum die ik in Canada niet kan krijgen. Maar ja...dat is weer een heel ander verhaal.

Foto's en videos volgen nog.

1 opmerking:

Mara zei

Ik ben stikjaloers! Ik zou dolgraag ook eens een weekje in Rome willen ronddolen.