24.7.08

Trix

Heb er een aantal drukke dagen op zitten.
Dinsdag heb ik van 8:00 tot 21:30 gewerkt. Studeren, home inspection, showings en een consultation. De inspectie van een huis duurde erg lang...normaal gesproken 2 uur....nu 4 uur! Erg saai...de man was zo traag. Gelukkig hoef ik deze voor de training niet meer te doen, ik heb er 6 gedaan. De showings was wel leuk....Sally en ik zijn met een koppel kopers op pad gegaan en hebben een aantal huizen bekeken. Was interessant om dit met Sally te doen aangezien ze heel veel ervaring heeft. Ook dit is weer onderdeel van de training.
De consultation is een gesprek tussen een makelaar en kopers om uit te vinden wat ze precies willen en wat ze kunnen betalen. Duurt meestal anderhalf uur. Was een lange dag. Om 22:00 was ik thuis en had geen idee wat ik ging eten....ik had niks in huis. Ben toen maar de buurt ingelopen om een hamburger te gaan eten. Geen goede keus natuurlijk....ik had de volgende dag totaal geen energie. Weer een leermoment...ik moet echt mijn eten aan het nieuwe variabele patroon zien aan te passen.
Gelukkig ging een workshop op woensdagavond niet door. Daardoor was ik om 18:00 thuis ipv 22:00...kon ik even normaal eten.

Ik heb vandaag een showing gedaan voor een klant van een collega. Hij had geen tijd dus vroeg hij of ik het wilde doen. Wilde ik natuurlijk wel. Het geeft je de kans om wat te leren, bovendien is het een teken dat die collega vertrouwen in mij heeft.
Het grappige was dat deze klant haar moeder had meegenomen. Toen ze aan kwam rijden in haar Jaguar zag ik op het nummerbord al "Trix" staan. Toen ik haar vervolgens Engels hoorde praten leek ik toch echt een NL accent te horen. Dus...maar even vragen "where are you from?". "I'm from the Netherlands". Ja hoor...ze kwam uit Brabant en was net terug van drie weekjes NL....onder meer naar Arnhem geweest....mijn geboorte stad. Woont al ruim 40 jaar in Canada. Tja...de wereld kan klein zijn.

Vanavond gaan we met een groep klanten eten in een restaurant op Queen Street East. Het is een paar weken jazz festival in Toronto.....en dat is op Queen Street. Dus eerst eten....daarna live jazz bekijken. Wel een leuk idee. Ik heb vriend Mark uitgenodigd....aangezien hij inmiddels tot mijn potentiele klanten behoort.

Morgen nog een paar showings doen voor mijn collega en dan weekend. Moet natuurlijk nog het een en ander studeren. Volgende week wil ik daar mee klaar zijn.

Qua weer hebben we wat regen achter de rug. Ze zeggen dat we waarschijnlijk het regen record in de maanden juni/juli gaan breken. Ach....ik vind het wel meevallen. :)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hmmmm eten met je klanten........ ik denk dat wij in de toekomst maar eens bij heel veel makelaars "serieuze interesse" gaan tonen. Ik neem tenminste aan dat de klant gratis mag eten ;-)

De showing voor Trix kon natuurlijk niet meer stuk, was ff makkelijk scoren voor je :-)))

Ivar zei

Tja Piet...zo makkelijk is het nou ook weer niet. Behalve vriend Mark waren de rest van de mensen allemaal 'succes klanten'. Mensen die al wat gekocht hebben. :)

Maar...Canada is het land van de mogelijkheden...dus ik zou zeggen....give it a try!