21.8.08

Football....uuhhmmm....soccer

Ben naar een voetbalwedstrijd geweest. Dat was lachen. Canada tegen Jamaica, kwalificatie voor het wk. Het niveau was bedroevend, maar de sfeer geweldig.

Het was in het BMO stadion van de lokale club Toronto FC. Die bestaan nog niet zo lang en hebben daardoor nog geen brede fan base. Vandaar een Vitesse achtig stadion waar iedere wedstrijd zo’n 25000 mensen zitten. Voor deze partij waren het 21000 mensen.

Wat direct opviel was dat de fans van beide landen door elkaar zaten. Geen aparte vakken dus. Er waren veel fans van Jamaica…is weer een goed voorbeeld van hoe extreem multicultureel Toronto is. Wat ook opvallend was dat mensen, net zoals bij baseball, zelfs vlak voor de rust nog het stadion binnen komen lopen om de wedstrijd te gaan kijken. Tja…waarom zou je op tijd zijn?

Het enthousiasme was groot, net als bij ieder ander sport evenement in dit land. Mensen zijn zo sport minded…daar kan de gemiddelde Nler nog wat van leren. Mensen roepen ook veel dingen:”hey ref, where’s your dog?” (scheidsrechter zag niet alles even goed) “hey ref why don’t you come in, you’re missing a great game here”
Toen een van de spelers van Jamaica makkelijk ging liggen:”why don’t you smoke another one and get up”. Best lachen op die tribune.

Jammer was wel dat de wedstrijd in 1-1 eindigde. Vooral vervelend voor de keeper van Canada die bij een corner de bal in zijn eigen doel sloeg. Deed me denken aan de glorie dagen van Menzo. Volgende keer maar eens een wedstrijdje van Toronto gaan bekijken….misschien kan ik dan modepop Beckham nog zien voetballen.

Geen opmerkingen: