17.8.08

Werken in een coma

Ik heb niet zo lang geleden een boete gekregen. De kont van mijn auto hing een beetje over de stoep....60 dollar...tsjing tsjing. Aangezien ik geparkeerd stond op een legale plek was ik het hier niet helemaal mee eens.
Na een beetje rondvragen blijkt er een enorme achterstand te zijn in het verwerken van beroepzaken en worden ze daarom vaak geseponeerd. Dus....maar even beroep aantekenen.

Hoe doe je dat in Toronto? Nou...je gaat naar een kantoor...daar zitten vier mien dobbelsteen achtige zuupruimen achter een loket. Die krijgen natuurlijk 8 uur per dag gezeik aan hun kop te horen...dus ze zijn niet echt aanwezig...zo lijkt het. Soort van werken in een coma. "NEXT!"

Toen ik aan de beurt was dacht ik "eens kijken hoe grappig dit gaat worden". Maar...het viel erg mee. Het ging heel snel...wat ook wel moet met een rij van 30 geirriteerde mensen.....moest twee kruisjes en een handtekening op een papiertje zetten, en dat was het. "U krijgt binnen 6 maanden bericht". Haha...
Volgens Mark hoor ik er waarschijnlijk nooit meer wat van.
Is het tegenovergestelde van de achterstand in emigratiezaken die bij de Canadese ambassade in Berlijn is....dat werkt tegen de 'klanten'....in dit geval werkt het in 't voordeel van de klant. Toch wel een beetje anders dan in NL...waar oom agent en kornuiten er alles aan doet om de schatkist te vullen mmv alle spaarpalen langs de weg.

Op het werk is de officiele training voorbij. Mijlpaaltje. Ik ben nu onderdeel van de lead rotation. Als er via een bepaald kanaal een klant binnenkomt dan gaat die op volgorde naar één van de buyer specialists (waar ik er één van ben). De show kan beginnen. Ik blijf natuurlijk aan het leren...dat kan niet anders...het is allemaal zo nieuw voor me.

Morgen heb ik weer eens een open huis. Ben er geen fan van....maar het is een mogelijkheid om eventueel een klant tegen het lijf te lopen. Het duurt twee uur...en je weet nooit hoeveel mensen er zullen komen....dat kunnen er 15 zijn....maar ook 1.
Voorbereiding is best lang. Je moet weten wat er in de buurt te koop en verkocht is als daar vragen over komen. Daar maak je een map voor met een overzicht van al die huizen. Als er dan vragen zijn kan je het gelijk laten zien. Het is ook verstandig om vooraf wat huizen te bekijken...dan weet je waar je over praat. Daarnaast moet je borden klaarmaken met het adres er op. Die zet je langs belangrijke wegen in de buurt om mensen naar jouw open huis te leiden.
Zo ben ik inmiddels 14 dagen achter elkaar aan het werk. Ik moet wel zeggen dat ik soms een middag niet werk...het kost me dus geen moeite....het is alleen wel duidelijk dat ik minder tijd voor andere dingen heb. Such is life.

Ik heb vanochtend anderhalf uur op de squashbaan gestaan om tegen een paar hele goede tegenstanders te spelen. Best knap als je 5 uur geslapen hebt en bij wakker worden nog aangeschoten bent. Het was zweten, ppfff...maar wel leerzaam. Ga ik vaker doen op de zaterdagochtend...als ik tenminste niet hoef te werken. Na squash heb ik een introductieles fitness gehad van een uurtje. Ik weet nu wat voor apparaten ik het beste kan gebruiken. Jaja...Iv gaat fitness. Ik hou er niet zo van...vind het saai...maar realiseer me dat het erg goed voor me kan zijn. Eén a twee keer per week is voldoende voor me. Kijken hoe lang ik het ga volhouden. I'll be back!

Geen opmerkingen: