14.11.09

NL is beter...

....in sommige dingen.
Dan bedoel ik bijvoorbeeld gevulde speculaas. Het hoogtepunt van het feit dat sinterklaas in NL is....is voor mij de gevulde speculaas van AH. Daar ben ik dan direct tijdelijk aan verslaafd. Eet in een avondje zo'n heel pak op....yum yum!

Tot nu toe moest ik het hier in Toronto doen met speculaas giften vanuit NL. Maar...vandaag heb ik een alternatief gevonden. Ik ging naar de NL winkel om m'n potten stroop te halen (tja...hoe kun je anders pannenkoeken eten?)...zag ik daar ineens gevulde speculaas liggen. Veel te duur....maar ja...wat moet je.....meenemen dus. Volgens de winkelier was het echt heel erg lekker.....made in Canada.

Ik maakte het pakje open en rook de speculaas......hhhhmmmmm.....daar gaan we dan....
Een hap.....en toen.......jammer. Nee dus....niet echt lekker die made in Canada speculaas. Daar moeten ze nog een beetje op oefenen denk ik.....vooral de zout een beetje links laten liggen. Het is dat ik honger had, maar anders had ik dat pakje nooit op gekregen. :)

Wat ook/wel cool is....ze hebben er kerststollen!!!! Met spijs!!!!!
Help mij hopen......want ook daar kan ik tijdelijk aan verslaafd raken en een brood per dag opeten. Aangezien het bijna $10 per brood kost is het goed dat de winkel ver weg is. Alhoewel....ik heb het nog niet geproefd....misschien is dit ook nog voor verbetering vatbaar.

Ik kwam in die winkel trouwens nog kort in gesprek met een klant. Zij had het in half NL half Engels met de winkelier over iets. Ze klaagde ergens over, waarop ik riep "Het moest niet mogen!"
Nou, toen moest ik gelijk m'n cv overhandigen. Vervolgens constateerde ze dat ik 'hoog' Nederlands spreek.
"Wat is dat?"
"Nou....ik kom uit Brabant...dus...."
"Ah....nou ik kom uit Arnhem....dus das niet veel hoger"

Je ziet wel...het was een diepgaand gesprek. Wel leuk trouwens. Zo ontmoet je nog eens iemand.

Mocht het nog niet duidelijk zijn....ik sta open voor gevulde speculaas giften....AH is favoriet...maar ook de Hema zal ik niet over klagen. Wees niet bang voor mijn gewicht....dat komt wel goed. Ik ben ooit eens afgekeurd voor het leger vanwege ondergewicht (eigenlijk wilde ik niet in het leger...en die arts kwam met de 'oplossing')......dus......start de actie "Gevulde Speculaas voor Canada!"

1 opmerking:

Mara zei

Geen gevulde speculaas? Hm, ik weet niet of ik nog wel naar Canada wil nu...