25.6.08

George W Bush land....of was het nou Magnum PI?

Weer eens een berichtje...dit keer uit Uncasville, CT in de Verenigde Staten.
Waarom ben ik hier? Voor mijn werk moet ik een drie daagse training volgen die gaat over het principe "by referral only". In ons team willen we vooral werken met klanten die we krijgen via mond tot mond reclame. Dit zijn de moeilijkste om te krijgen omdat je daarvoor extreem goede service moet verlenen willen mensen je aanraden bij anderen. Dat is een leuke uitdaging en een manier van werken waar ik helemaal achter sta. Met mijn werk verleden in de service industrie ben ik gewend om serviceverlening als prioriteit te hebben. Wat je daardoor krijgt is mensen die hun hele leven je klant blijven, in plaats van constant nieuwe klanten voor een snelle deal.

Deze training wordt alleen in Amerika gegeven....dus vandaar de trip.
We hebben het met de auto gedaan....samen met mn moeder en een collega.
Tot aan de grens met Amerika ging het goed...maar eenmaal bij de grens begrijp je waarom iedereen zo'n hekel aan dat land heeft. Je wordt gelijk als vee behandelt en ik voelde telkens de neiging in me opkomen om "SIR, YES SIR" te roepen.

Niet alleen duurde de check van onze paspoorten lang, we mochten ook nog even naar binnen om een formuliertje in te vullen omdat we EU ingezeten zijn...en niet US of Canadees. Duurde vreselijk lang...en de man achter de balie had duidelijk iets te compenseren in zijn leven. Vreselijk arrogant baasje. Mijn reactie is dan kort en rustig....werkt vaak goed. Ook buiten dat kantoor stonden vervolgens weer een aantal Magnum PI achtige mannetjes die je dan toestemming moeten geven om weg te rijden. Ze geven met zo'n kort, arrogant handgebaar aan dat je even naar ze toe moet komen. Wat een leven hebben die mensen. Mijn god....wat een verschil met Canada.

Verder was de trip zonder problemen....duurde uiteindelijk een uurtje of 10.
We zitten nu in een hotel...is verder allemaal prima.
De training wordt gegeven in een groot hotel/casino. Zoiets moois heb ik nog nooit gezien. Daar zit zo veel geld in....onvoorstelbaar.
Moeders probeert zich een beetje te vermaken...gelukkig gaan we donderdag al weer terug naar huis.

Afgelopen weekend hebben we veel gedaan. Vrijdag zijn we overdag naar Georgian Bay gegaan....een prachtig gebied aan een groot meer. In de avond zaten we in de kroeg met een stel vrienden van me. Nu weet mn moeder tenminste wie de mensen zijn als ik over ze praat. Zaterdag voetbal gekeken...drama natuurlijk. In de avond naar vriend Chris in Kitchener gegaan. Ook dat was erg leuk.
Zondag zijn we in London (Ontario) geweest, mooie stadje...

De CN tower hebben we ook nog bekeken. Kan je de stad zien vanaf 356 meter hoogte. Daarnaast hebben ze een glazen vloer in dat ding zitten. Het is behoorlijk lastig om daar op te gaan staan. Je hersenen zeggen "nee...dat doe je dus niet...is veel te hoog". Ik heb er een filmpje van gemaakt...zal ik zsm hier opzetten.


Vrijdag gaan we op bezoek bij de familie hier. Zondag gaat ma weer terug naar NL....en dan begint het normale leven weer....met daarin heel veel werken....ben ik bang :)

Geen opmerkingen: