15.11.07

Pppppffffffffffff

Studeren studeren studeren....
Ik heb er drie dagen van studeren opzitten. Het is pittig...heel erg zelfs. Vreselijk veel informatie van een hoog en droog niveau. Tempo is redelijk hoog, vooral voor iemand die Engels niet als moedertaal heeft.
Grappig is dat er behoorlijk veel aziaten in de klas zitten. Ze spreken nauwelijks Engels en doen eigenlijk niet mee met de les. Ik vraag me af hoe zij hier door gaan komen, moet toch lastig zijn als je de taal vrijwel niet beheerst.
Ik zit aan een tafel met een leuk groepje mensen, daar heb ik wel mazzel mee. Als ik woorden niet begrijp dan kan ik dit gewoon vragen aan mn groepje ipv de les op te houden.
Ik moet om 6 uur opstaan om er op tijd te zijn, ik doe er ruim een uur over om er te komen. Om 15:30 zijn we klaar...vervolgens naar huis...even uitblazen...eten....en dan huiswerk maken. Dat is vooral veel lezen en kost erg veel tijd. Ik ben dus eigenlijk van 8:30 tot een uur of 10 's avonds bezig. Pool en squash heb ik afgezegd, dat lukt even niet.

Vrijdag en maandag moeten we allemaal een presentatie geven voor de groep over constructie van gebouwen. Het idee er achter is dat je als makelaar je ook moet presenteren. Gaat alleen nergens over want je krijgt er geen cijfer of wat dan ook voor. Het is naar mijn mening tijdverspilling. De tijd kunnen we beter gebruiken om door de stof te gaan. Maar ja...het is zo...dus gewoon maar even doen.

Er zitten een aantal leuke mensen in mn klas, dus het is wel een gezellige sociale happening...dat maakt het wel leuker.

Dit weekend ga ik vooral besteden aan studeren, andere plannen heb ik nog niet.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

sukses met je presentatie maandag
en de rest natuurlijk je moeder

Piet zei

Hey Ivar,

Zo weer helemaal bijgelezen, sorry ff een tijdje niet geweest, ik zal mijn leven beteren ;-)

Sterkte met je studie en heel veel sterkte met alle tijd die je er in moet steken.

Ik heb bewondering voor je, weet niet of ik het zou kunnen opbrengen.