25.11.07

Examen gehad

Zo...het zit er op....dat hoop ik tenminste.
Ik heb er twee weken studeren op zitten. Dit waren ook echt twee weken alleen studeren. Iedere dag 6 uur op, met metro en bus naar de les die 8:30 begon...15:30 naar huis...even relaxen, eten...en dan tot een uur of 10 studeren. Best pittig en vermoeiend, zeker ook omdat de stof lastig is.
Ik zat in een leuke klas, heb wat interessante mensen ontmoet waar ik ook contact mee wil houden. Er was daar ook iemand die misschien werk voor me had als "buyer agent", een makelaar die zich alleen bezig houdt met mensen die een huis willen kopen....veel rondrijden dus. Maar...ik heb andere plannen dus dat heb ik laten schieten. Ik denk dat het plan wat ik nu heb beter is. Ik kan voor makelaars Leslie & Joe en Ingrid gaan werken als assistent en op die manier het vak leren. Dat is al genoeg in het diepe....met een klein beetje zekerheid.

Vrijdag had ik examen. Ik had niet het gevoel dat mn voorbereiding ideaal was, maar ja...wat moet je....er voor gaan maar. Het was een open boek examen, dus ik kon mijn studieboeken er bij houden. Ik kan zeggen dat dit echt nodig is anders is het onmogelijk om dit in twee weken te doen. Vanaf 2008 worden deze examens closed book....dus geen boek meer. Heb nu al medelijden met alle mensen die vanaf dan hun examen gaan doen.
Het verbaasde me hoeveel ik wist en gelukkig zat er een behoorlijk groot rekengedeelte in waar ik pijlsnel doorheen ging. Uiteindelijk kwam ik toch nog in tijdnood en heb ik de laatste twee vragen niet meer kunnen beantwoorden. In totaal heb ik hierdoor 7 punten minder en begin dus met een score van 93. 75 is nodig, het zal spannend worden. Mocht ik het niet halen dan moet ik een herexamen doen en dit schijnt nog dit jaar te kunnen gebeuren. Zou wel lekker zijn....met boek.
Het resultaat gaat tussen de 3 dagen en 2 weken duren....ik hoop het eerste.

Sinds afgelopen donderdag hebben we sneeuw. Is leuk! Het is behoorlijk koud, tussen de -5 en +5 graden. De sneeuw ligt er nog steeds...het is niet van die frustrerende natte Nederlandse sneeuw.


Vanaf mn balkon: ziet er mooi uit in dat winterkleed


Morgen moet ik werken bij Leslie en Joe. Ben daar het grootste deel van de zondag zoet mee. Is wel lekker, beetje geld verdienen en daarnaast aan hun laten zien dat ik graag werk en waardevol kan zijn.
Verder nog niet veel plannen....dinsdag pool, woensdag squash....dat heb ik de agelopen 2 weken afgezegd...dus dat is ook wel weer even lekker.

3 opmerkingen:

Mara zei

En dan is het nu maar duimen dat al dat studeren een positief resultaat heeft!

Anoniem zei

Spannend, maar je hebt hard gewerkt
moet wel goed gaan. Mooie foto's van sneeuw... je moeder

Anoniem zei

hey ivar,

Ik hoop dat het studeren je goed af is gegaan nu maar inderdaad duimen. Leuke foto's. Hier is het ook niet echt lekker weer. Veel regen en wind maar ja dat is nederland.
ik spreek je als je in nederland bent we bellen.

groetjes jolanda