12.1.08

Zeg eens Aaaa

Ik moest woensdag helaas voor het eerst gebruik maken van het zorgstelsel. Ik heb nog geen eigen dokter, daar zijn er hier te weinig van...dus ben ik naar een zogenaamde walk in clinic gegaan. Daar om 20:10 aangekomen bleken ze toch echt al sinds 20:00 dicht te zijn...ik mocht de volgende ochtend om 8:00 terugkomen van de vriendelijke tang achter de balie. Dat heb ik gedaan en het ging redelijk vlot. Ik was zo aan de beurt om er achter te komen dat de huisarts hier dezelfde functie heeft als in NL en ook volgens dezelfde methode te werk gaat.

Ik merk trouwens weer dat ik mn verhalen vaak achterstevoren schrijf, eerst het slot en dan de aanleiding. Op school werd ik hier al op gewezen...en het is nu nog zo...kan je wel weer zien wat een middelmatige leerling ik was.

De aanleiding: ik was aan het squashen en het ging heel lekker. Toen ik de wedstrijd bijna in mn zak had sloeg mn hart ineens op hol. Dit heb ik wel eens eerder gehad maar is echt jaren geleden. Na op de vloer te zijn gaan liggen ging het na verloop van tijd weer. Ik ben er ooit in NL voor naar de dokter geweest....die luisterde een beetje naar mn hart en zei dat alles ok was...slogisj. Dat wilde ik niet nog een keer hebben. Toen de dokter eenmaal daar was heb ik hem direct geconfronteerd met het verhaal van de dokter in NL en dat ik dat erg vond tegenvallen. Dat had als resultaat dat hij, na ook naar mn hart geluisterd te hebben, een apparaat er bij haalde om meer gegevens te kunnen krijgen. Spijtig was wel dat hij bij het bestuderen van de gegevens vervolgens zei dat hij geen cardioloog is en eigenlijk niet wist of het nou goed of slecht was. Hier waren twee oplossingen voor: 1. hij zou de gegevens naar een cardioloog sturen...en als er dan iets mis was dan kreeg ik bericht. Klinkt hoopvol! 2. als het weer voorkomt moet ik gelijk naar 'ermergency' want daar kunnen ze betere tests doen. Dus: wachten totdat deze fijne gebeurtenis zich herhaalt.
Tja...
Eigenlijk wilde hij zeggen: ik ben een doorgeefluik en heb geen idee wat ik met je aan moet, volgens mij valt het wel mee en zal ik proberen je met een kluitje in het riet te sturen. Ik heb daar eens over nagedacht en ga daar niet mee akkoord. Ik wil gewoon doorverwezen worden naar een cardioloog...want dit is niet normaal. Binnen enkele dagen zal ik terug gaan naar die kliniek om te kijken of ze dit voor me willen regelen.

Om dit verhaal een beetje consistent te houden wil ik ook nog wel vertellen dat ik weer verkouden ben...wat een slecht land is het toch! :)

Maar....goed nieuws is er ook. Op mn werk hebben ze me twee vaste dagen in de week gegeven. Ben ook gelijk op zoek naar een andere job voor er bij. Ik ga het in ieder geval bij Starbucks hier in de straat proberen. Ik heb al een formulier van ze, ga ik vandaag inleveren.

Prettig weekend!

PS: alle foto's die ik op de site zet kan je aanklikken om ze groter te maken!

2 opmerkingen:

Mara zei

Hè, wat vervelend! Ik hoop dat ze er snel achter komen wat het nou eigenlijk is, want zo is het ook niets natuurlijk.
Overigens: je verhaal staat mooi in de Ajuus!

Anoniem zei

hey neef wat lees ik nou allemaal weer doe je het een beetje rustig aan. ik hoop dat ze er snel achter komen wat het is. Nou sterkte.

je nichtje