24.8.07

Dag lieve Lancer

Vandaag was een dag van zwaar afscheid nemen. De relatie tussen de Lancer en mij was voorbij. Ik heb er een einde aangemaakt, het was beter zo. Helaas moest ik wel wat geld achter laten bij Rent a Wreck...maar dat had het lieve Lancertje wel verdiend...wat heeft die geleden. 2000 Km gereden in een maand, plus 2 verhuizingen.

De Ikea meubels zitten in elkaar! Was best veel werk. Het meeste is makkelijk, behalve dat draad systeem waarmee je gordijnen op kunt hangen. Ik zal er niet te diep op ingaan, maar de designer daarvan kan binnenkort een bezoekje van mij verwachten! Nu kan ik gaan beginnen met het legen van de dozen en dan kan alles z'n plekje krijgen.

Ik heb ook mn Nederlandse dvd speler aangesloten. Helaas werkt het niet goed. Het beeld is zwart/wit en vol met strepen. Dit heeft zeer waarschijnlijk te maken met het verschil tussen NTSC en PAL, de verschillende tv systemen. Alleen moet ik er nu achter komen of het aan de speler, de dvd of de tv ligt. Ik vermoed het laatste en daarmee ook het duurste element. Wel een domper, ik dacht met het meenemen van mn dvd speler (die standaard 110 volt aankan) dit probleem te kunnen tackelen....maar helaas. Vooral mn muziek dvd's zijn belangrijk voor me, maar ja ik heb het tulpje van de video (scart doen ze niet aan) er maar uitgehaald...heb ik alleen geluid. Morgen maar eens met een dvd'tje naar een media markt achtige winkel lopen om wat te experimenteren.

We hadden vandaag een stroomstoring in het gebouw. De liften werken dan ook niet. Dat was de verklaring voor het grote aantal mensen wat beneden in de lobby zat te wachten. Je zal maar op de 26e verdieping wonen. :)
Aangezien ik een work out nog wel kon gebruiken ben ik trap gaan lopen richting de 16e, dat was best pittig. Na een paar uur was er weer stroom en kon men weer verder met leven.

Ik ben vanavond weer gaan zwemmen. Ik kan merken dat ik dat totaal niet gewend ben, ben zo snel moe. Maar, ik ga het proberen dagelijks te doen en dan zal het vanzelf goed gaan. Daarnaast ga ik dan ook een goddelijk lichaam krijgen, wat weer goed is voor mijn marktwaarde. ;) Toen ik uit het zwembad ging kwam er net een koppel met een glas wijn van het zonnedek. Toen dacht ik "tja, dat zou best leuk zijn". Weer even een reminder dat ik hier echt alleen ben. Hoewel ik ook wel inzie dat dit wel eventjes goed is voor mij.

Ben vandaag het gebouw meer gaan verkennen. Ik heb de laundry room gevonden. Dit is de plek waar ik mn was kan doen. Het is eigenlijk een flinke wasserette. Op zoek naar de laudry room kwam ik er achter dat er een kleine supermarkt in het gebouw zit. Dat is wel handig. Duur, maar in noodgevallen hoef je het gebouw niet uit om iets te kopen. Er zit ook een pin automaat, voor het geval dat. :)

Gisteren heb ik een vaste telefoon geregeld, dat ging wat moeizaam...maar het is in orde. Vanaf zaterdag kan ik het gebruiken.

Morgen ga ik achter mn ziekenfonds aan. Dat had ik de eerste dag al gedaan, maar toen vroegen ze om bewijs dat ik in Canada zou blijven. Dat bewijs heb ik nu in de vorm van mn rijbewijs en huurcontract.
Mn kabel valt tegen, dat werkt nu al niet meer. Daar moet ik morgen voor gaan bellen.

Sommigen van jullie staan nu op, ik ga nu (laat) naar bed....
Goedemorgen....

1 opmerking:

Anoniem zei

Gozert,
volgens mij gaat het allemaal bere-goed!! Huisje geregeld, meubeltjes gesjeft, omgeving verkend, rijbewijs, studie gestart etc etc. Als ik jou was zou ik trots zijn!!

Nu nog een job toch? Ben benieuwd wat dat gaat worden. Horeca/Entertainment (bioscoop) is waarschijnlijk het best te combineren met je studie en levert je geheid veel sociale (en wisselende;-) contacten op.

Goed weekend Gozert, I'm still watching you!
Peter