9.8.07

Eerste verhuisdag

Vandaag ga ik verhuizen naar mn tijdelijke stekje. Ik pak straks al mn spullen in en dan rij ik naar het huis van Reesa. Vervolgens breng ik haar naar het vliegveld en is dr huis eventjes mijn domein. Zal wel even wennen zijn, voor het eerst zelf koken in Canada.
Gisteren ben ik naar Ikea gegaan, dat was wel lekker! Rustig rondlopen met een shoppinglist om spullen voor mijn nieuwe woning te zoeken....en sommige te kopen. Ikea is vrijwel hetzelfde als in NL, met wat minieme verschillen in assortiment en het is iets duurder. De algemene smaak van interieurs in Canada is niet helemaal mijn stijl (te veel bloemetjes), dus is Ikea een mooie oplossing. Van de week ga ik even bij mn nieuwe app langs om de maten op te nemen. Dan weet ik wat ik kwijt kan aan meubels. Het zal niet veel zijn. Ik wil dat op korte termijn doen omdat ik nu nog een auto heb. Mooi is wel dat je met de subway behoorlijk dichtbij Ikea kunt komen en Ikea een shuttlebus tussen subway en winkel heeft rijden, super!
Voor het meten van mijn app heb ik natuurlijk een rolmaat nodig. Dus daarvoor ben ik naar Canadian Tire gegaan, een soort Praxis maar dan anders. Je kan er ook complete interieurs voor je auto kopen, golfclubs, grasmaaiers en....barbecues!
Barbecues zijn belangrijk in Canada. Als je een beetje buitenruimte hebt dan hoor je er niet bij als je geen mega barbecue hebt. Menig Canadees wil geen gebakken biefstukje...dat eet ie niet...nee dat moet op de barbecue. Nou, bij Canadian Tire hebben ze er nog een paar in de aanbieding:

Deze zijn nog vrij compact van formaat.


Of toch liever een grasmaaier of een quad?

Ik ga zo naar de kapper. Hier in Aurora zit een kapper die het doet voor een tientje, da's zo'n 7 euro. Ben benieuwd hoe ik naar buiten zal lopen!
Om nog even heel vervelend te zijn zal ik de bezineprijs ff vermelden, 92 dollarcent per liter voor euro 95. Ongeveer 60 eurocent per liter, toch wel prettig met al die afstanden.

Thanks voor de reacties!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Ivar,

Ik had het al op t CBB gelezen, je nieuwe woning. Van harte en maak er wat moois van.

Alleen 1 ding.......... wil je niet meer over benzineprijzen beginnen ;-)

Anoniem zei

ik sluit me bij de vorige tikker aan zware benzine frustraties.............

dennis

p.s. maarre wel gefeliciteerd he met uw nieuw paleisje