7.4.08

Sommige mensen vragen om griep

Het begint wat beter te gaan gelukkig. Heb nog een lichte verkoudheid, maar dat is het dan ook wel. Ben vrijdag ook weer naar de cardioloog gegaan. We hebben besloten het boek wat dat betreft voorlopig te sluiten. In de tests die gedaan zijn konden ze geen duidelijke afwijking vinden en aangezien ik er bijna nooit last van heb voelde ik me zeker genoeg om hiermee te stoppen. Tot zo ver het medische nieuws.

Het is lente! Eindelijk is de zon er en hebben we een temperatuur van boven de 10 graden. Wat gebeurt er vervolgens met de Canadees? Nou, die wordt ineens een stuk vrolijker....er is enorm veel positieve energie op straat. In hun enthousiasme gaan ze ook gelijk in t-shirts en korte broeken lopen. Er zal dus binnenkort wel weer een griep epidemie uitbreken.
Zaterdag ben ik downtown rond gaan lopen...specifiek op Queen West, Chinatown en in Kensington. Het verschil wat het weer hier maakt is zo onvoorstelbaar groot. Het is net alsof iedereen uit een winterslaap van 6 maanden is gekomen. Fantastisch! Shiny happy people! Het deed mij ook goed, heb zo veel mogelijk van die energie proberen te absorberen....dat had ik echt even nodig.
Ik heb me weer lopen verbazen over de hoeveelheid eten wat er aangeboden wordt in Chinatown. Ben effe een paar van die grote supermarkten binnengelopen. Buiten de twijfelachtige, misselijkmakende geur die er meestal hangt vind ik het opzienbarend hoeveel keus er is in verse vis, vlees, fruit en allerlei potjes met verdachte inhoud. Erg leuk om doorheen te lopen en qua fruit ook een stuk goedkoper.

Daarna was Kensington aan de beurt. Een wijk die extreem artistiek is, waar je allerlei winkeltjes met vintage kleding kunt vinden. Ook hier veel eten. Grieken met viswinkels (op z'n grieks) die ook nog buiten vis staan te roosteren op een barbecue, heel veel Zuid Amerikanen met hun eigen producten. Dit vind ik de leukste buurt in de stad. Ik voel me er altijd prettig. Zeker een aanrader voor de eventuele toerist. Het zit één blok ten westen van Spadina, tussen Queen St West en College St.

Ik heb ook maar weer eens een mailtje gestuurd naar het ondertitel bedrijf. Kijken of ze de uitslag al binnen hebben, na weer een maand wachten. En ja hoor...de uitslag is binnen...het was niet goed genoeg. Goh...wat een verrassing. Rare manier van zaken doen. Vervolgens het tuincentrum....ook hier moet ik op wachten...hopelijk kan ik aan het einde van de week...of begin volgende week beginnen. Het wordt zo langzamerhand tijd om de loterij te gaan winnen....anders heb ik een probleem.

Vandaag ben ik naar een cursus gegaan. Dit ging over een aspect van makelaardij. Zo zullen er meerdere volgen...iedere keer een korte bijeenkomst over een ander begrip. Ik ga er zo veel mogelijk mee proberen te pakken. Ik moet er wel op mn fietsje naar toe, dus ik hoop dat de weergoden me gunstig gezint blijven.

De website van Ingrid en mij begint ook ergens op te lijken. Ik heb er vrijwel het hele weekend een gewerkt. Ik was onder meer bezig met het omschrijven van bepaalde buurten waar we in werken en ik wilde daar wat foto's bij zetten. Nou kan je er natuurlijk wat van internet plukken, maar aangezien de eigenaren van die foto's in dezelfde buurt zitten wilde ik het risico niet nemem. Dus ben ik zondagochtend op die fiets gestapt en heb ik een halve dag in de zon rond gereden om foto's te maken. Was best leuk om te doen. Zodoende leer ik de buurten beter kennen en heb ik iets moois voor de website.
Ik heb ook nog een paar foto's en een filmpje voor deze blog gemaakt:


Dit is High Park, het bekendste park in Toronto


Appartementen in de wijk Mimico, gezien vanuit High Park


Vanuit High Park kun je Lake Ontario zien


Downtown, gezien vanaf het strand van Lake Ontario bij Mimico (West Toronto)


Lake Ontario


Brug over de Humber River, de rivier is bruin...het meer blauw


Bruin en blauw door elkaar, de uitmonding van Humber River

Vanavond ga ik in een nieuwe poolcompetitie spelen waar ik voor gevraagd ben. Altijd leuk als je ergens goed in bent, word je vanzelf gevraagd. Dit is een teamcompetitie die van bar naar bar gaat, leer ik ook weer meer van de stad kennen. Daarnaast heb ik morgen de reguliere competitie, woensdag squash....en verder zal ik aan de website gaan werken en hopelijk met Ingrid een keer op stap voor het bekijken van open huizen.

1 opmerking:

Piet zei

Hhmmmmm, een griepje is zo slecht nog niet, als ik dan al die andere ellende meteen kwijt was, zou ik ervoor tekenen ;-)