26.4.08

TTC staking

En toen was er een TTC staking. TTC is het openbaar vervoer in Toronto.
Ze zijn al een tijdje aan het onderhandelen over een nieuw contract. De bonden hadden een akkoord bereikt, maar hun leden hebben dit verworpen. Gisteravond was er ineens een staking en konden mensen nauwelijks meer thuiskomen. Dat is waar mensen nu het meest kwaad om zijn. De bonden hadden van te voren aangegeven als er een staking zou komen, dit 48 uur van te voren aangekondigd zou worden. Dat hebben ze niet gedaan, ze hebben het akkoord verworpen en zijn gelijk gaan staken.

Zo kan je zien hoe veel mensen afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Inclusief mezelf. Ik heb geen auto, doe alles met openbaar vervoer....dus het is even aanmodderen.

Het is bijna koninginnedag. Dat is een dag die ik wel zal missen. Nou is er hier een Nederlandse vereniging die vandaag een koninginnedag feestje organiseert. Mijn plan was om daar naar toe te gaan om eens te kijken hoe dat is....alleen vanwege de TTC staking heb ik nog geen idee hoe ik daar moet komen.

1 opmerking:

Piet zei

Nu weet ik dat er tijdsverschil is tussen Nederland en Canada, maar om nu al op 26 april Konninginnedag te vieren........ of zou het komen dat 30 april geen vrije dag is bij jullie ;-)