31.5.08

Rennen, vliegen, vallen en.....

Einde van de week....of eigenlijk....2 dagen werk en een boel rondrennen.
Woensdag ben ik bij het Remax kantoor langs gegaan om alle papieren te tekenen. Het kost heel even wat tijd om helemaal rond te zijn omdat mijn licentie van het ene kantoor naar het andere omgezet moet worden. Waarschijnlijk is dat maandag voor elkaar. Ik word dan ook gelijk lid van de Toronto Real Estate Board....hier moeten alle makelaars lid van zijn. Helaas kost dit ook weer een boel geld. Zoals de dame in het Remax kantoor zei:"het is een erg dure business om in op te starten". Ja...da's inmiddels kraakhelder.

Ik heb het contract van mn mobiel ook moeten veranderen, ik moet namelijk e-mail kunnen ontvangen zonder dat dit me een vermogen kost. Nou....dat was geen probleem in de mobiele telefoon winkel. Toen legde ik mijn Nederlandse PDA telefoon op tafel...sjezus...dat was effe wat anders. Die kenden ze niet...bovendien is de taal niet in te stellen op Engels. Toen moest ik zelf maar even met de meneer van de technische dienst gaan praten. Prima...gedaan. Helaas bleek een dag later, na met de webdame van ons kantoor gesproken te hebben, dat het toch niet helemaal compleet was. Om een lang verhaal kort te maken, ik ga een 2e hands Blackberry kopen. Ook dit is een telefoon met e-mail mogelijkheid....alleen een stuk handiger voor in de makelaardij. Iedereen heeft hier zo'n ding en daardoor zijn ook alle systemen er op aangepast. Op zich is dat balen want dat toestel van mij is geweldig (en goedkoop), maar ja....2e hands zijn ze niet zo duur...ze worden tenslotte hier gemaakt. Het moet maar.

Aangezien ik eigen baas ben, ondanks dat ik in een team werk, heb ik een btw nummer nodig. Ook dat heb ik aangevraagd en inmiddels binnen.

Donderdag en vrijdag ben ik van ochtend tot eind van de middag op kantoor geweest. Veel rondrennen, bellen en dingen regelen. Beetje stress wel....ik vind het altijd lastig om met een nieuwe baan te beginnen. Vind het een vervelende uitdaging om mn weg te vinden op een werkplek die ik niet ken....en waar ik me nog geen meester heb gemaakt van de processen en kennis die ik nodig zal hebben. Ik weet....klinkt raar voor een emigrant...maar zo is het met werk altijd geweest. Anyhow...ik kom er binnen korte tijd altijd wel uit en dan gaat het goed lopen.

Ben begonnen met de training, ik heb een manual gekregen en heb een lege planning die ik zelf in moet vullen. De bedoeling is dat ik alle modules binnen 30 dagen klaar heb. Da's behoorlijk lastig. Ik moet bijvoorbeeld 24 scripts uit m'n hoofd leren. Zie het als 24 gesprekken van een half tot één A4 per stuk. Woord voor woord moet je ze kennen....je mag geen enkele fout maken bij de overhoring....anders kan je niet verder. Daarnaast zijn er audio modules....dus luisteren naar cursussen....en nog een aantal andere zaken. Het is allemaal zelfstudie....je krijgt alleen wel regelmatig een schop onder je kont...de druk wordt op de ketel gezet.
Dit uit het hoofd leren vind ik lastig...ben ik nooit goed in geweest en gaat me dus veel tijd kosten. Maar ja...het is niet anders.

Daarnaast moet ik ook nog naar Amerika voor een 3 daagse training. Dit zal ik doen samen met een collega. Helaas is dit precies wanneer mijn moeder hier is....die gaat dus ook een tripje naar Amerika maken :)

Waar ik ook mee bezig ben geweest is een auto. Het lange verhaal zal ik morgen schrijven.....maar ik heb volgende week een auto. Super stress gevoel heb ik er bij....dit is mijn eerste nieuwe auto ooit. Daarnaast duurt het nog even voordat ik geld ga verdienen met deze baan vanwege het werken op commissie basis, dus voelt het onnatuurlijk en zelfs onverstandig om een auto te leasen. Ik ben nou eenmaal niet zo...ik ga met geld meestal voor zekerheid. Maar....ik kan niet meer zonder auto. Zelfs nu in de training moet ik van hot naar her....laat staan als ik straks klanten heb en ik daarmee moet rondsjouwen. Zo probeer ik het in the big picture te zien....maar het is effe stressen. Morgen meer....

5 opmerkingen:

Kirsten zei

Yeah Neefje! Goed zo, ik ben super trots op je hoor!!!! Echt goed hoe je je zo hebt ingezet en kijk wat een beloning...met die cursussen komt het ook wel goed, weet ik zeker!
Go 4 it man!
dikke kus van je n(w)icht ;))
Kirsten

Yeti zei

ja...dat is ook moeilijk allemaal.
Alles is nieuw en je moet ineens heel veel. En heel snel ook.

Als je die gesprekken nou eens opneemt en afspeelt op je....wat je ook hebt, als je dan naar de supermarkt gaat, of tijdens de afwas, of wat je ook doet, dan beklijft het eigenlijk automatisch.
Handig is ook om de "gesprekken" te visualiseren, dan wordt het meer dan alleen maar een verzameling woorden.

In een ver verleden ;) moest ik toneelteksten uit m'n hoofd leren, iets vergelijkbaars.

Hoe gek het ook klinkt, ook al ben je er niet goed in, een songtekst kan je ook onthouden, oefening baart kunst!

Zet 'm op!

Mara zei

Geweldig dat het uiteindelijk is gelukt met het werk. Ik weet zeker dat alles vanaf nu een stukje gemakkelijker zal gaan worden. Heel veel succes!

Jacqueline zei

Jeetje Ivar, wat een gesjouw. En dat helemaal in je eentje. Knap hoor. Straks lachen we erom zullen we maar zeggen. Wel goed van je dat je de uitdaging aangaat. Succes ermee! Enne...compliment voor jezelf!!

Ivar zei

Goede tip Yet...ik ben er al mee begonnen! Thanks!