19.7.07

Aangekomen

Hallo vanuit Canada,

Het is nu mijn tweede dag in Canada, zal even vertellen wat er tot nu toe gebeurd is.
Het afscheid op Schiphol viel me zwaar, met Kirsten & kids, Henny & Walter, Xander, Lars & Jacomijn & Marin en ma was er natuurlijk ook een zware delegatie! :)
Wel lekker om die support tot het laatste moment te voelen.
De vlucht ging, behalve een uur vertraging, heel soepel. Ik had een upgrade genomen waardoor ik goede beenruimte en een eigen video speler tot mijn beschikking had.
Eenmaal op Toronto airport duurde het even voordat ik (weer) door immigration heen was, er zat daar een ontzettend ongeinteresseerde zeikerd achter de balie...maarrrrr...die kon het voor mij niet verpesten. Vervolgens mocht ik mijn 3 koffers op drie verschillende plaatsen ophalen, geweldig! Toen richting Avis autoverhuur. Dat duurde een uur voordat ik in mijn auto zat. Het was druk daar en voor mij was een domme zeurende Chinees aan de beurt....die snapte er niets van en dat duurde natuurlijk even.
Maar ok, uiteindelijk ben ik relaxed weggereden in een Dodge Charger. Heerlijke auto. Ik had inmiddels Ingrid gebeld. Zij gaf aan dat het wellicht slim was om eerst bij haar langs te rijden. Zij woont vlak bij de luchthaven en Aurora (waar Marlo woont) is een stuk noordelijker en rond die tijd zeker van files.
Dus eerst naar Ingrid. Zij woont in een geweldig huis, net een paleis. Tijdje met haar gesproken en haar kinderen ontmoet. Ze heeft meteen wat telefoontjes gepleegd in haar netwerk om te kijken of ze me kon helpen aan een auto en baan. Effe afwachten.
Vervolgens naar (achternicht) Marlo en haar man Bruce gereden. Ik werd daar ook weer hartelijk ontvangen met een "welcome to Canada", toch leuk om te horen.
Ook hier weer veel gesproken en toen om een uur of 11 plaatselijke tijd naar bed. Ik was toen een uurtje of 21 op....dus ik voelde 'm wel!

Vandaag werd ik vroeg wakker, zoals verwacht. 6 Uur was ik wakker. Ik heb er samen met Marlo een erg productieve ochtend van gemaakt. Ik ben naar de bank geweest om euro's om te wisselen en mijn type account te veranderen. Met mijn oude account moest ik 80 cent betalen bij iedere pin betaling die ik deed. Dat vond ik een slechte deal. Nu betaal ik een tientje per maand en kan ik zonder limiet pinnen. Ik hou niet van limieten...dus dit voelt iig beter.
Toen naar een shopers drug market om shampoo en dat soort dingen te kopen. Vervolgens heb ik een aanvraag gedaan om in het ziekenfonds te mogen. Daar staat een wachttijd op van 3 maanden en ze hebben me nu verteld waarom dat is. Ze geven je die tijd om te bewijzen dat je ook daadwerkelijk blijft! Dat moet ik nu gaan bewijzen met bijv een huurcontract of het omzetten van mijn NL rijbewijs in een Can rijbewijs. Dus...gelijk maar even naar een bureau die driving tests doen. Daar vertelde ze me dat ik met al mijn papieren moet komen en ik dan gelijk een theorie test kan doen. Als ik daarvoor slaag kan ik de praktijk test doen. Die zit voorlopig wel vol tot september. Dat is vervelend aangezien mijn NL rijbewijs maar 2 maanden geldig is. Wellicht zeggen er een paar mensen af en kan ik eerder. Maarrr eerst de theorie even leren!
Ben ook nog naar een Nederlandse winkel geweest. Ja hoor...Conimex, speculaas, Calve mayo en pindakaas, dropjes, kroketten en bitterballen...etc! Ik hoef echt niets te missen. ;)
Toen we thuiskwamen zijn we even in het zwembad in de tuin gaan dobberen. Het was heerlijk weer met 28 graden. Dat was zeer relaxing, alleen mn borstspier werkt absoluut nog niet mee...dus een goed excuus om alleen te dobberen en niet te zwemmen.
Daarna ben ik er alleen op uitgegaan. Ik ben naar een grote mall gegegaan, Vaughan Mills. Daar is een enorme billiard shop. Ik had een grotere tas nodig voor mijn poolcues die ik natuurlijk meegenomen heb. Daar hebben ze ruime keus en het is nog goedkoper dan in NL. Dus mijn cues zitten weer veilig opgeborgen, die mogen niet meer zeuren.
's Avonds weer een lekker Marlo maaltje gegeten (bloemkool!).
Morgen ga ik met Ingrid naar haar cottage. Ik ben zeer benieuwd, zal vast wel leuk worden. Zaterdag ben ik weer terug en zal ik hard aan de slag moeten met het kopen van een auto (mn huurauto heb ik maar voor een week), het starten van mn studie (ik ga morgenochtend al even bij de school langs) en het vinden van huis en baan.

Ik heb vandaag ook nog een sim kaart gekocht, dus ik heb nu ook een telefoonnummer in Canada. Gelukkig nog even een mobiel gekocht in NL, ze zijn hier veel duurder.

Groet van een goed beginnende Ivar...

Keep in touch!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi neef hier een bericht van je nicht. Gelukkig je bent goed aangekomen en over het algemeen is het goed gegaan. Ik ben blij dat alles goed gaat. Voorlopig heb je het nog druk genoeg. Ik ga morgen (vrijdag) naar Center Parcs voor een weekje maar zodra ik terug ben zal ik weer op je site kijken om te zien wat je allemaal beleefd hebt.
Groetjes en dikke kus van mij xxx

Kirsten zei

Hi Neefje,
wat tof dat je al zo snel hebt geschreven! Blij dat je goed bent aangekomen maar wat vermoeiend allemaal zeg! En wat heb je al veel gedaan in één dag! Ik doe het je niet na......
Hoop dat het met t vinden van baan,auto en huis ook voorspoedig zal gaan....
succes ermee en veel plezier in de cottage...
veel liefs en knuf,
Kirsten&Co

Anoniem zei

He Ivar,
Yo goed aangekomen zoals ik lees. Ik moest de hele dinsdag aan jullie denken toen ik nog met mijn niesziekte op de bank, zielig lag te doen.
En zoals ik lees en inmiddels van reny heb gehoord was het afscheid heftig. Ik ben zeer benieuwd hoe het allemaal verloopt, jouw avontuur in Canada.
Nou heel veel succes en geluk en dat je maar heel veel leuke lieve mensen ontmoet en nieuwe vrienden maakt.
Groetjes Reanda

Xander zei

Hey Ivar,

Goed om te lezen dat de eerste dagen zo positief zijn verlopen. Dat lijkt me een goed gevoel geven om door te gaan. Je hebt al veel geregeld zie ik. Tuurlijk er moet nog genoeg gebeuren, maar zoals je nu bezig bent komt dat ook wel goed. Je bent heel goed bezig in ieder geval. Nu eerst ff lekker genieten in de cottage van Ingrid. Volgens mij is die vrouw echt goud waard.
Hopelijk kan ze nog veel voor je betekenen.
Toch super dat je deze site hebt gemaakt, want dan is het goed te volgen wat je aan het doen bent.
Groeten Xander