30.7.07

Yo Yo, Bling Bling

Ik zou het rustig aan doen dit weekend, dat is gedeeltelijk gelukt.
Vrijdag ben ik met Anthony downtown gegaan, opzoek naar een appartement. Hij kent de stad natuurlijk beter dan ik, dus dat was de moeite waard. Het was gezellig en we hebben ook nog wel wat leuke dingen gevonden. Eén daarvan is een appartement op Carlton st. Leuke omgeving en goed gebouw met interessante details als een zwembad, pooltafel, gym, squash, basketbal....in het gebouw dus. Dat hoeft voor mij in principe niet, maar als het er toch is. Subway is een paar minuten lopen, dat is voor mij wel een van de voorwaarden...ik moet snel bij de subway kunnen zijn om makkelijk door de stad te reizen. Helaas was er op het moment niets vrij. Morgen ga ik even naar ze bellen om te kijken wanneer er appartementen vrij komen. Ik kon dus ook niets bekijken, misschien vallen de appartementen zelf tegen. We zijn ook op Queen West geweest, behoorlijk trendy buurtje. Daar was ook een appartement, maar dat zat boven een soort snackbar. Lijkt me niet echt een goed idee. Het is daar de hele dag behoorlijk druk. Op zich vind ik dat leuk alleen is het misschien beter om in een wat rustigere buurt te wonen zodat je de drukte kunt opzoeken wanneer je dat zelf wilt. Carlton is wat dat betreft beter.

Later op de avond heb ik de dochter van Marlo en haar man ontmoet. Was gezellig, leuke mensen. Hij rijdt in een interessante auto. Na daar even met hem over gepraat te hebben bood hij me gelijk de sleutels aan om even een ritje te gaan maken (alleen dus). Yo Yo, bling bling. Een Cadillac Escalade! De remmen zijn discutabel, maar wat een power en snelweg comfort. Ik schaamde me toen ik het gaspedaal tot de bodem intrapte, wat een asociale power en wat een geluid....maar ja...whatever...put the pedal to the metal!


Nee, niet te hard mee door de bocht want dan zinkt de boot! Wel super op de snelweg!


Erg comfortabel allemaal!


Richtingaanwijzer in de spiegel, horloge past goed bij de auto :)


Zaterdag ben ik naar Wal Mart gegaan. In NL is niets vergelijkbaars. Het is een groot warenhuis...ze hebben....ALLES. Van afwasmiddel tot autobanden, van schoenen tot vishengels. Dit alles in een grote, blauwe, rechthoekige hal. Is wel leuk om even rond te lopen, zoveel spullen, je kan gewoon de weg kwijtraken.

's Avonds ben ik met de mountainbike van Bruce wat gaan rondfietsen door de buurt en door het achtergelegen bos. De buurt is zo extreem rustig, niks voor mij.


Je ziet op de foto een typisch huis uit de buurt, is heel normaal en niet eens zo duur.


Ook in Aurora hebben ze mooie bossen.

Zondag heb ik mn huiswerk gedaan, veel real estate lezen en ook nog even de verkeersregels leren. In de middag heb ik Anthony naar huis gebracht en ben ik doorgereden naar een wijk die The Beaches heet. Er was namelijk een jazz festival. In eerste instantie kon ik de jazz niet vinden, maar wel de beaches!


Jullie denken waarschijnlijk dat ik in Zuid Spanje zit, maar nee...dit is Lake Ontario. Er is een boardwalk zodat je langs het hele strand kunt wandelen, skaten, fietsen. Het was behoorlijk druk met het mooie weer, helaas is Lake Ontario geen zwemwater.

Na een lange wandeling langs het strand wist ik toch een parkeerplekje in de buurt van jazz te vinden. Dat was een behoorlijke uitdaging. De enige vrije plekken die ik vond daar stond zo'n gele brandkraan. Door mijn zojuist opgedane kennis der verkeersregels wist ik dat je daar niet mocht parkeren.
Jazzfestival was leuk, erg gemoedelijk en gratis. Goede muziek en sfeer. Behoorlijk wat dansende mensen, wel of niet onder invloed. Er waren ook kraampjes met sierraden etc. Nadeel was dat er wel veel families en koppels waren. Aangezien ik als een kluizenaar leef is dat soms wat lastig te aanschouwen.Ben daarna nog even gaan rondlopen door The Beaches, is echt wel een leuke buurt alleen een beetje ver weg van het centrum.Nou bleek later dat dit niet de enige locatie was voor jazz muziek. Het bleek dat je de hele stad door kon om muziek te vinden. Volgend jaar beter zullen we maar zeggen.
Ik had inmiddels behoorlijke honger en ben dus maar gaan zondigen. Het fastfood aanbod is vrij groot hier. Eén der besten is Harveys. Gewoon een burgertent, maar...de burgers schijnen wat verser te zijn dan van de Mc en...ala de döner zaken in NL kan je bij een buffet bepalen wat er op je burger gaat. Erg lekker.Toen was het maandag. Ben heel moe, moet vandaag echt wat vroeger naar bed.
Heb wel weer een beleving er bij. Ben naar het Driving Centre gegaan om mn theorie test te doen voor mn rijbewijs. Eerst ff inschrijven, foto maken (jaja, ik moest door de knietjes want de camera kon mn lengte niet aan) en betalen. Vervolgens mocht ik naar de ruimte waar de test afgenomen wordt. Een kleine kamer met een mannetje achter een bureau die constant aan het nakijken is. Iedereen loopt hier gewoon in en uit, de telefoon gaat steeds...etc. Concentreren is een uitdaging zal ik maar zeggen. De toets was vrij lastig, veel vragen over hoe je je rijbewijs kwijt kunt raken en voor hoe lang. Vragen die niets met verkeersregels te maken hebben, waar ik dus ook niet de focus op had gelegd.
Na het gemaakt te hebben wist ik eigenlijk al zeker dat ik het niet gehaald zou hebben. Bij behoorlijk wat vragen had ik twijfels en ging ik voor het meest logische antwoord (het waren multiple gok vragen). Maarrrrr, het viel mee....ik had maar 1 fout van de 20. Dus nu heb ik een voorlopige G1 license. Mag ik rijden met een ervaren bestuurder naast me en niet op snelwegen! :) Tja, ik gebruik voorlopig dus nog mn NL rijbewijs! 16 Augustus heb ik een afspraak om de rijtest te doen. Als ik die haal dan krijg ik een normaal rijbewijs.

Morgen ga ik verder zoeken naar een appartement en ga ik achter mn spullen aan. Die komen vrijdag aan in Toronto dus ik moet gaan bellen om te weten te komen hoe alles in zn werk gaat. Daarnaast moet ik werk gaan maken van mn CV, daar schijn je hier makkelijk hulp bij te kunnen krijgen....ga ik ook uitzoeken.

Thanks voor de reacties, dat doet een mens weer goed :)

3 opmerkingen:

Mathilda zei

Gefeliciteerd met je theoriecertificaat! En idd, je NL rijbewijs is 3 maanden geldig toch? lekker daarmee blijven rijden.

Volgens mij ben je op de goede weg. Hopelijk vind je snel een eigen plekje.

emma zei

Well, it does not seem like you're getting bored over there in any case... Just watch out for too many Harvey's! :)
Remember old boomer... ;-)

Xander zei

Yo Pimp!

Wat een coole auto zeg!
Kan me voorstellen dat het lekker rijden is in zo'n ding, met al die pk's.
Je verhaal over Harvey's kan ik bevestigen. Waren lekkere burgers.
Natuurlijk gefeliciteerd met het eerste deel van je rij examen.
Wat een stom gedoe dat je nu onder begeleiding moet rijden, terwijl je al zoveel jaar ervaring hebt.
Ach die rijtest kom je ook wel door. Dan kan je eindelijk onbezorgd rondrijden.
Ik hoop voor je dat je snel een apartement vind. Dat eerst complex klonk erg goed met al die faciliteiten.
Groeten Xan