16.9.07

Kaneel

Dag lieve kijkbuiskinderen. Sorry, het is een tijdje geleden dat ik geschreven heb...ik denk een nieuw record. Heb het erg druk gehad, vooral met studeren. Ik voelde me de laatste dagen een gevangene in mn eigen appartement, alleen maar achter die boeken en laptop. Daarbij heb ik sinds vrijdag enorme rugpijn vanwege de vele uren op een slechte stoel zitten.
Veel verschillende dingen heb ik dus niet gedaan. Belangrijkste zijn solliciteren en examen maken. Laat ik bij het eerste beginnen. Het sollicitatiegesprek ging op zich goed, dit was het tweede gesprek. Er kwam alleen al vrij snel een praktisch probleem naar boven: ik ben een groentje in de huizenwereld. Probleem daarvan is dat ik getraind moet worden voordat ik echt aan de slag kan. Mij lijkt zoiets logisch en zeker iets wat die salesmanager van het eerste gesprek al van te voren had moeten tackelen...maar dat bleek minder logisch te zijn. De dame van het tweede gesprek heeft niet genoeg mankracht op de vestiging zitten om mij zomaar te kunnen gaan trainen. Praktisch probleem dus. Hier moest toch echt overleg over gepleegd worden. Om een lang verhaal kort te maken, ik heb sinds donderdag niets meer gehoord en ga dus maandag zelf bellen. Maar ja, ik heb er een hard hoofd in.
Het examen.....
Ben vrijdag vroeg naar bed gegaan, moest zaterdag om 6:40 opstaan van mezelf. De bedoeling was namelijk om op het fietsje naar het examen te gaan. Ik had van te voren al op de kaart gekeken, het was 10 km. Het zekere voor het onzekere genomen nam ik ruim de tijd. Dat resulteerde er in dat ik een uur te vroeg was.Toen ik de klas binnen ging was er al één jongen en daar heb ik een tijdje mee zitten praten. Hij moest examen doen voor de volgende fase. Hele aardige jongen die dacht dat ik uit een Engels sprekend land kwam...altijd leuk zo'n complimentje.
Het examen ging wel goed, heb alles binnen de tijd kunnen maken. Helaas waren er van de 50 vragen maar 17 rekenvragen, dus dat is wel in mn nadeel. Dat rekenen vind ik veel makkelijker dan lappen tekst onthouden. Of ik het heb gehaald weet ik niet, heb geen idee. Over een paar weken krijg ik de uitslag, ik moet boven de 75% scoren om door te mogen naar de volgende fase. Als dat lukt dan kan ik waarschijnlijk 15 oktober beginnen met fase 2.

Iets van een wat vrolijkere aard...kaneel!
Canada is een kaneelland. Waar het in NL niet veel verder komt dan een kaneelstok op de kermis, kan je hier alles icm kaneel krijgen. Er zijn complete ketens die alleen maar producten hebben met kaneel als basis ingredient. Bijvoorbeeld Cinnabon (www.cinnabon.com)die nu als nieuw artikel cinnamon churro hebben. Wat het mooie van Cinnabon is dat ze op een aantal metrostations zitten. Onder meer het station waar ik altijd moet zijn....de geur van kaneel komt je daar altijd tegemoet.....heeeerlijk! Nou ben ik een redelijke kaneel fan en heb natuurlijk een cinnamon kaars in huis en eet regelmatig cinnamon kauwgom. Maar nu heb ik wat nieuws!!!! Kaneel tandpasta!!! Jaja, geloof het of niet. Lekker hoor... :)


Toen ik ging solliciteren kwam ik nog wat leuke foto momenten tegen:

De CN Tower


Rogers Centre, hier spelen de Toronto Blue Jays hun baseball wedstrijden


Downtown gezien vanaf de kant van het meer


Union Station, het treinstation


Ook in Union Station is er een Harveys hamburgertent

Het regende een paar dagen geleden even behoorlijk hier. Dat levert ook wel mooie plaatjes op. Het is wat kouder geworden, maar aan het einde van deze week zitten we hier weer op de 30 graden. Hoezo een koud land?3 opmerkingen:

Anoniem zei

Spannend hoor, succes met wachten op het examenresultaat!. En idd, zelf bellen hoor, naar die sollicitatie. Hier is het nl. zo dat ze gerust niets meer van zich laten horen. Dat betekent dan vaak dat het niets is geworden .... Bellen dus.

Overigens heb ik ook wel eens crest tandpasta gekocht, dacht dat het mint was, maar het was me toch vies. Gelukkig heb jij een smaak gevonden die je lekker vindt.

Mathilad

Anoniem zei

Die 75% moet toch gaan lukken. Nu maar wachten dus.
Ik vind kaneel ook lekker maar tandpasta???? Maar ja goed dat jij het wel lekker vind.
Nou veel succes verder en we spreken elkaar snel weer.

groetjes jolanda

Anoniem zei

Hi Ievje,
Nog gefeliciteerd! Ik las verhaal dat kaneel zo populair is in Canada,ik wou dat dat hier ook zo was, ik ben nl. dol op Cinnabons!!
ook van mij success met je examen resultaten en je soll. gesprek!
groetekes, Nora