6.9.07

Squash ziekte

Gisteren is de squash league begonnen. Het begin was gelijk goed, mijn tegenstander was ziek. Dus, toen maar een wedstrijdje gespeeld buiten de league om. Mijn tegenstander stond ver onder mij op de club ranking (ik sta op plaats 295 van de 560), maar toch kreeg ik het voor elkaar om te verliezen. Dat was balen. Mijn backhand service return is een drama, daar moet ik hard aan gaan werken! Het was wel leuk om daar weer even te zijn. Heb met een paar mensen zitten praten. Als ik tijd heb ga ik vrijdagmiddag weer naar de gym. Dan is er een gratis squash clinic met squash held Bryan. Kan hij me even laten zien hoe ik die service return moet aanpakken.
Eerder op de dag ben ik mijn health card gaan regelen. Dit keer ging het heel wat makkelijker. Ik had weer al mijn papieren bij me, plus het formulier met daarop het nieuwe adres voor mn rijbewijs. Ik maakte aan hem duidelijk dat ik al eerder was geweest. Hij vroeg zich af waarom de kopie van mn huurcontract de vorige keer niet geaccepteerd werd......dussssssss. Maar ok...het ging met deze heer uit India een stuk soepeler. Ik heb vervolgens nog een half uur met hem staan praten over cultuur verschillen, het klimaat en andere zaken over Canada en Nederland. Hij begreep niet waarom ik als Nederlander naar Canada ben gekomen. Ik heb dit al een paar keer eerder meegemaakt. Om de een of andere reden hebben veel mensen het idee dat NL een soort walhalla is. Vervolgens blijkt dan meestal dat het van horen zeggen is of dat ze een dag in Amsterdam zijn geweest op hun rondreis door Europa...van een week.
Ook hij waarschuwde me voor de komende winter, zoals iedereen. Mijn reactie is altijd hetzelfde; ik ben hier niet voor het weer, de zomer hier is superieur aan die van NL en in de NL winter regent het de hele dag. Wat is beter?

Intussen ben ik ook een poging aan het doen om een baantje te versieren als verkoper van nieuwe huizen. Hier heb je geen vergunning voor nodig en dit kan ik parttime doen. Ik heb mn cv en brief op de job aangepast, ik ga vandaag naar die man bellen om te kijken of hij interesse in me heeft. Als alternatief heb ik ook een baantje bij een hotel hier in de buurt op het oog. De eerste zou natuurlijk beter zijn omdat het relevante ervaring oplevert.
Ik heb met Ingrid een afspraak gemaakt om haar website aan te pakken. Ze wil wat dingen anders hebben. Dat kan ik wel doen denk ik. Het is prettig dat die connectie zo goed blijft en we het goed met elkaar kunnen vinden.

Voor mijn aanstaande verjaardag heb ik mezelf een dag auto huur cadeau gedaan. Ik ga zaterdag in een Ford Taurus naar Georgian Bay rijden. 's Avonds heb ik dan ook mooi de auto om naar het optreden van Buddy Guy te gaan. Ik zal wat foto's maken bij GB, het is erg mooi daar.

1 opmerking:

Mara zei

Ik weet niet wanneer je jarig bent, maar alvast gefeliciteerd en geniet van je dagje auto-huur!!