9.9.07

My BuddyTja...wat een man. Geweldige performer, geweldige gitarist...Buddy Guy. Ik was een uur voordat hij zou spelen al op het festival terrein. Ben niet gelijk naar voren gegaan zodat ik achterin nog even kon zitten. Toen de band voor hem klaar was ben ik naar voren gelopen. Binnen enkele minuten stond ik helemaal vooraan. Zoals het hoort dus. Ik had mijn videocamera meegenomen maar voor aanvang van het optreden werd verteld dat er geen video's gemaakt mochten worden, heel jammer!! Heb wel aan het begin met mn foto camera een video gemaakt, zoals hierboven te zien is, maar de kwaliteit van met name het geluid is niet best.
Buddy Guy zat weer vol energie. Halverwege ging hij zoals gewoonlijk met gitaar, microfoon, een helper en 2 dikke security mensen het hele publiek door. Sta je daar lekker te genieten van de muziek, staat ineens Buddy Guy pal voor je neus gitaar te spelen...zoals mij dus gebeurde. Geen hek er tussen, ik had hem bij wijze van spreken zo een knuffel kunnen geven. Super! Hij had grote delen van het optreden alle volume's op 200 staan...ik werd er bijna doof van, maar ja...dat hoort bij Buddy Guy.

Wat me hier opvalt is dat bij festivals heel veel mensen stoeltjes meenemen om zittend naar het optreden te kijken. Neemt natuurlijk veel plaats in, maar is wel comfortabel. Het heeft niet mijn voorkeur, ik sta liever...vind ik intenser. Bijkomend nadeel van de stoelen: mensen die gaan staan blokkeren het zicht voor een hele volkstam. Zeker als die persoon ook nog eens 2 meter lang is! Er waren wat mensen niet zo blij met mij, sommigen lieten dat ook merken. Maar ja...sorry...het is Buddy Guy...dus ik versta niet zo goed Engels en ben anderhalf uur minder sociaal ingesteld. Bovendien was ik niet de enige die stond, maar wel de langste...blijkbaar is dat een goede motivatie om mij te vertellen dat ik achteraan moet gaan staan. Wat een discriminatie! :)

Aan het eind van het optreden vroeg de speaker of mensen mee wilden helpen blikjes en flesjes van de grond op te rapen en weg te gooien. Ik moest er als NL'er even om lachen. Maar die lach was van korte duur en zeker niet gegrond. Grote aantallen mensen begonnen troep op te ruimen...onvoorstelbaar...maar misschien wel normaal?!

Eerder op de dag was ik in Georgian Bay met mijn Hyundai Sonata V6...geen Ford Taurus dus. Het ligt ruim anderhalf uur rijden ten noorden van Toronto. Het is prachtig daar. Heb een tijdje op het strand gezeten, wat vrijwel onbevolkt was. Het water vond ik te koud om te zwemmen (ik ben chicken) en het waaide behoorlijk hard. Het water is echt prachtig van kleur, wat me een beetje deed denken aan de Caribbean. Net als bij Lake Ontario weet je dat het een meer is, maar het lijkt toch echt een zee. Ik ben er ook in het voorjaar geweest toen het hele meer bevroren was, dit is wel een heel ander gezicht.
Op het strand bij Georgian BayVlak voordat het concert begon was er deze prachtige lucht!

Morgen sollicitatie, ben benieuwd hoe dit zal zijn. Het is mn eerste sollicitatie in Canada...weer een mijlpaal.

3 opmerkingen:

Katalijn zei

Hey Ivar,
Heeeeel veel succes morgen met het gesprel. Ik zal voor je duimen.

Groeten,
Katalijn

Anoniem zei

hey Ivar,

Vandaag solliciteren. heel veel succes.

Leuke foto's je zal zo het vliegtuig in stappen maar dat doen we nog maar even niet.

Ik spreek je weer

groetjes jolanda

emma zei

Wow, so nice to see & hear Buddy Guy again! I've missed it!