24.9.07

Maand vertraging

Beetje een tegenvaller. Wilde me inschrijven voor de klas van oktober maar die was vol. Nu kan ik pas verder met de opleiding in november. Ik had pas woensdag op de website gekeken of mijn resultaat al bekend was. Ik ging er van uit dat het weken zou duren. Toevallig belde Ingrid me woensdag om te vragen of ik mn resultaat al wist. Toen bleek dat het maandag al bekend was. Maandag zijn de geslaagden zich natuurlijk massaal gaan inschrijven voor de volgende ronde. Helaas pindakaas.

Vrijdagavond ben ik downtown wat gaan rondlopen. Ik had van te voren op internet een kroeg uitgekozen waar ik wat wilde gaan eten en drinken. Was een leuke kroeg gelegen in het theater district bij King st West. Toronto is qua theater de derde stad ter wereld na Londen en New York...dus dit is een behoorlijk levendig gebied. In de betreffende Ierse pub lekker gegeten en gedronken om vervolgens wat verder te gaan kijken. Dat leverde nog 2 bezoeken aan verschillende kroegen op. Eentje was erg leuk, een Engelse pub waar ze één van mijn favoriete flesjes hadden staan. Daarnaast werkte er een dame die van origine Duits is, dus ik heb nog wat Duits kunnen spreken.
Was wel leuk, heb het niet verschrikkelijk laat gemaakt....was wel een beetje vrolijk van de lekkere versnaperingen...
Ik moet zeggen dat dit makkelijker is om in je eentje te doen dan eten in een restaurant. Dit is wat losser en daarnaast ga je gewoon aan een bar zitten en is de kans redelijk groot dat er met iemand wel een praatje te maken is. Was een leuke avond.

Morgen ga ik nog een keer achter die baan aan bellen. Ingrid zei tegen me dat ik vasthoudend moet zijn. Dat is iets wat anders is dan in NL. In NL kan je een cv'tje sturen en vervolgens wachten op een reactie. Hier niet. Je moet actie ondernemen anders kan je het echt vergeten.
Ben voorzichtig naar een auto aan het kijken. Over een paar maanden zal ik er één moeten kopen. Als alles meezit kan ik namelijk begin 2008 al huizen verkopen. Ik ben dan nog niet geheel klaar met mn opleiding (dat ben je overigens nooit want je moet je hier als makelaar verplicht blijven opleiden), maar heb dan wel de benodigde 3 modules gedaan om huizen te mogen verkopen. Dus...auto is dan noodzakelijk. Ik heb om te beginnen maar eens gekeken naar de verzekering. Dat is echt een drama. Zo verschrikkelijk duur. Voor een niet al te extreme auto uit 1997 betaal je al minimaal 300 dollar per maand verzekering. In vergelijking met NL wordt dat wel weer rechtgetrokken met de benzine, maar toch. Dat is een serieuze maandelijkse kostenpost. Als je dan ook nog de benodigde parkeerplaats in mn flat a 60 dollar per maand bij optelt....dan wordt het prijzig.
Maar ja, het is nodig dus ik zal gewoon goed moeten rondshoppen. Ik heb van mn verzekering een bewijs gekregen dat ik 7 schadevrije jaren heb. Misschien dat ze daar hier nog iets mee willen doen. Wat wel typisch is van Univé, is dat ze dit document in het Nederlands hebben opgesteld terwijl ze weten dat ik het voor emigratie naar Canada nodig heb. Dus nou kan ik eerst een beedigd vertaler gaan opzoeken.

De zon blijft schijnen hier, we hebben er weer een aantal dagen opzitten met 28 graden. Is echt niets mis mee!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hier is het nu wel gedaan met het warme weer. Het is nog wel mooi, maar veel warmer dan een 18 graden is het niet meer. Jammer van je late inschrijving. Kun je alvast vooruit leren nu?

Succes met de banenjacht. Ingrid heeft idd gelijk, blijven bellen en ga anders eens langs. Ze zijn hier sterren in je laten wachten.

Groeten, Mathilda

Anoniem zei

Hoi Ivar,

Jammer van het te laat inschrijven maar in november nog een kans.
Idd duur die verzekering maar goed net wat je zegt misschien is je jaren schadevrij rijden iets gunstig en kunnen ze daar iets mee doen.
Succes met je banenjacht verder

tot gauw.

Jolanda