28.9.07

Nutteloos

Maak de laatste tijd niet zo heel veel mee, wat wel blijkt uit de hoeveelheid verhalen op deze site. Voel me een beetje in een soort leegte zitten. De eerste fase van regelen en rondrennen lijkt voorbij en nu moet ik de tweede fase in zien te komen. De fase van het dagelijkse Canadese leven, zoals werken. Ik moet mezelf over een aantal drempels heenschoppen merk ik. Dat lukt nog niet zo goed, maar zal toch echt moeten gebeuren. Ik kan tenslotte niet met dit nutteloze gevoel blijven zitten.

Afgelopen maandag ben ik naar een pool centre in de stad geweest. Ik was hier jaren geleden al eens geweest en dat beviel me toen goed. Dat deed het ook nu weer, goed materiaal en dito sfeer. Ik heb gevraagd of ze ook een competitie hebben. Blijkt dat ze iedere dinsdag een team competitie hebben voor mensen met verschillende niveau's. Volgens de barman was het al vol, maar ik ben dinsdag toch maar gaan kijken. Die avond aan de barman gevraagd wie de organisator was en daar ben ik vervolgens mee gaan praten. Hij vertelde me dat er altijd wel mensen afvallen en ik waarschijnlijk die avond wel met een team mee kon doen.
Zo gezegd, zo gedaan...ik heb een avondje staan poolen met een paar mensen. Je speelt partijtjes van 1 frame tegen een ander team, niet al te serieus. De captain van het team vertelde me, nadat ik mn eerste partij gewonnen had, dat hij me graag volgende week weer in z'n team had zitten. Blijkbaar onder de indruk. Het was een gezellige avond, wat zich hopelijk iedere dinsdag gaat voordoen.
Qua pool is het geen uitdaging, maar de echte uitdaging is het ontmoeten van mensen. Dat was ook nu niet zo makkelijk. Ik merkte ook hier weer dat ik veel vragen stel aan mensen (goede oefening voor me, ben ik geen ster in), maar weinig vragen terug krijg. Tot nu toe vind ik de mensen erg opervlakkig.

Op woensdag had ik weer squash competitie. Ik ben gedegradeerd naar een lagere poule. Daar ben ik wel blij mee....ik won gelijk mn eerste wedstrijd in die poule met 3-0. Eindelijk een overwinning. Ik merk dat ik fysiek sterker aan het worden ben. Ik beweeg nu veel meer dan in NL. 1 Keer in de week squash, om de dag zwemmen en regelmatig fietsen hebben wel hun uitwerking. Dat heb ik in ieder geval al bereikt! :)
Ik heb nog geen plannen voor het weekend....moet ik maar snel gaan maken anders wordt het een saaie bedoening.

Ik heb weer een filmpje gemaakt. Dit keer een wandeling van de metro, door Path, over King street naar het pool centre. Hij staat bovenaan de site.

Groet uit een winderig Toronto!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Beetje somber, maar je bent al hartstikke goed bezig, je neemt
initiatief, kop op, positief blijven, het lukt je!!!!! je mam

Anoniem zei

kom op neef je kan het en wat je moeder zegt positief blijven je kan het.

Groetjes je nichtje